Demersurile întreprinse de Consiliul Județean Harghita în contextul pandemiei SARS-COV-2/ COVID-19

(0 Votări)27 vizualizări

Contextul actual al pandemiei COVID-19 a determinat schimbări majore în viața cotidiană a fiecărui individ, dar și în cea a instituțiilor, obligând factorii de decizie la adoptarea unor măsuri care să sporească gradul de siguranță al cetățenilor. În vederea asigurării continuității activității sale, Consiliul Județean Harghita a adoptat măsuri care să limiteze contactul fizic prin punerea la dispoziție a angajaților instituției a instrumentelor necesare desfășurării activității prin telemuncă. 

Astfel, comunicarea s-a realizat prin intermediul programului DISCORD și al platformei ZOOM, în acest demers integrându-se și consultarea publică  prin crearea unui grup de lucru pentru consiliere pe tema COVID-19 care să asigure cetățenilor suportul necesar în rezolvarea problemelor cotidiene. Consiliul Județean Harghita a avut o comunicare intensă pe toată perioada stării de urgență, continuând și în prezent să furnizeze informații esențiale prin intermediul paginii web https://corona.judetulharghita.ro/.

Pentru a facilita înțelegerea tuturor modificărilor legislative, Consiliul Județean Harghita prin intermediul compartimentelor sale a asigurat traducerea în limba maghiară a legilor, ordinelor militare, procedurilor și ghidurilor. În colaborare cu Asociația pentru Județul Harghita o echipă din cadrul consiliului județean a colectat și gestionat donațiile în bani și echipamente în valoare de 3.092.878 lei. Sprijinirea persoanelor afectate de izolarea sau de carantina impuse a fost asigurată prin organizarea serviciului de sprijin spiritual în colaborare cu Asociația KALOT, Asociația Aradat și Biserica Unitariană.

În vederea susținerii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin intermediul paginii de web http://www.haiacashr.ro s-a facilitat accesul la informații referitoare la locurile de muncă existente în țară, dar și în străinătate. 

Pentru a asigura servicii medicale continue și de calitate s-au luat toate măsurile pentru a pune la dispoziție echipamente de protecție pentru cadrele medicale, centrele de asistență vârstnici, centrele de protecția copilului, s-a consolidat relația cu spitalele din județ și cu cele din subordine și a fost construit și un spitalul modular. La Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc, în colaborare  cu Universitatea Sapientia, Consiliul Județean Harghita a reușit să echipeze și să autorizeze un laborator utilizat și pentru testarea infecției cu noul coronavirus. De asemenea, a fost achiziționat din donații un aparat de testare PCR care a fost predat Direcției de Sănătate Publică Harghita.

Indiferent de provocările la care a fost supusă, instituția a continuat investițiile, reabilitarea drumurilor, înființarea de grupuri de lucru în vederea susținerii activității economice a județului și pentru sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri.

Consiliul Județean Harghita îi sprijină și pe tineri în formarea lor profesională, continuând programul de Internship și formând astfel resursa umană atât de necesară în procesul de relansare economico-socială post pandemie.

 

Miercurea Ciuc, 8 iulie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774