Degustare de produse tradiționale locale la București și Bruxelles

Promovarea produselor tradiționale locale la nivel național și internațional

(0 Votări)66 vizualizări

Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu Agenția Județeană de Dezvoltare Harghita și Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Dezvoltare Rurală Harghita, la inițiativa lui Sebestyen Csaba, deputat UDMR Harghita, va participa la evenimentul dedicat Zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Evenimentul va avea loc în data de 10 octombrie, la București, Parlamentul României, în sala Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, în intervalul orar 13,00 – 15,00.

Mai mult de zece produse locale din județul Harghita vor putea fi degustate la evenimentul de la București, printre acestea numărându-se: produse din carne, apă minerală, produse lactate, produse de panificație, plante medicinale. De asemenea, la stand veți găsi și publicația Bucătăria secuiască, o sursă de inspirație pentru cei pasionați de gastronomie, și nu numai.

„Ziua produselor agroalimentare reprezintă o bună oportunitate de promovare a produselor și a valorilor culturale harghitene, încurajează consumul produselor care contribuie la alimentația sănătoasă, respectiv contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre producătorii. Totodată, prin intermediul acestui eveniment se are în vedere protejarea patrimoniului cultural și culinar al județului Harghita”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

În perioada 10-11 octombrie, în organizarea Consiliului Județean Harghita va avea loc la Bruxelles, un workshop pe tema politicilor de siguranță alimentară, ocazie cu care va avea loc expoziție și degustare de produse tradiționale locale.

„Consiliul Județean Harghita se implică decisiv în promovarea produselor tradiționale locale, sprijinirea producătorilor locali atât aici acasă, în județ, cât și la București sau Bruxelles. Pe lângă activitatea de promovare, vorbim despre asigurarea acelor condiții legale prin intermediul cărora producătorii locali îți pot desfășura activitatea de producere și valorificare, în condiții de siguranță”, a afirmat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 9 octombrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774