Și la Borsec se dorește implementarea sistemului educațional bazat pe stăpânirea de competențe
Localitatea Borsec dorește să implementeze noul sistem educațional inovativ STIAM. Cu ocazia dării în folosință a noii grădinițe din localitate, eveniment care a avut loc în data de 4 octombrie, s-a discutat și despre implementarea sistemului educațional STIAM. La grădiniță va demara o activitate la baza căreia se află jocul Lego și care va fi implementată în parteneriat cu școala și grădinița din orașul Edelény, Ungaria.
Ultima actualizare: luni, 07 octombrie 2019
Se dorește ca prin această metodă inovativă copiii să învețe mai eficient matematica. Conform celor relatate de primarul localității Mik József, personalul didactic a participat în prealabil la cursuri de formare, au fost achiziționate cuburile Lego care vor fi puse și la dispoziția copiilor.
„Metodele învechite trebuie schimbate, trebuie implementate metodele noi, inovative, deoarece copiii sunt receptivi la acestea. Ne dorim ca localitatea Borsec să fie un pionier în implementarea noii metode educaționale”, a afirmat Mik József.
În continuare, primarul dorește ca grădinița să fie echipată și cu o așa numită cameră Samsung și implementarea sistemului STEAM, instituția primind sprijin profesional din partea Universității Óbudai.
Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a elaborat, în cadrul Comitetului regiunilor, un studiu aprofundat, intitulat Consolidarea educației STEAM în UE. După inaugurarea grădiniței, împreună cu reprezentantul Universității Óbudai, Borboly Csaba, președintele și Barti Tihamer, vicepreședintele consiliului județean au discutat cu privire la oportunitatea de a fi parteneri în cadrul acestei inițiative.
Sistemul educațional STIAM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) are la bază predarea coordonată a materiilor, acestea nefiind studiate una câte una, practic fiind vorba de un sistem multidisciplinar.
„La Borsec se implementează proiecte importante care nu vor întârzia să producă rezultate. Mă bucură faptul că se pune accentul și pe proiectele inovative, alternative la actualul sistem educațional. Copiii vor stăpâni în acest mod, cunoștințe caracteristice sistemului educațional STIAM cu ajutorul cărora, pe viitor vor reuși să se adapteze cerințelor în schimbare de pe piața forței de muncă. Această nouă oportunitate poate fi motorul demarării de noi afaceri. Putem constata că în zilele noastre un accent aparte se pune pe digitalizare și robotică, iar pentru a ne alinia tendințelor trebuie să pregătim forță de muncă corespunzătoare”, a adăugat Borboly Csaba.
Se fac demersuri pentru ca în toate regiunile județului Harghita să se identifice parteneri în implementarea sistemului educațional STIAM.
Activitatea întreprinsă pe această temă de către Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor, poate fi consultată la următorul link:
https://www.borbolycsaba.ro/ro/consolidarea-educatiei-stiam-in-ue/
Miercurea Ciuc, 7 octombrie 2019
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)23 vizualizări