Consiliul Județean Harghita continuă programul internship

Se asigură stagiu plătit pentru alți zece tineri

(0 Votări)41 vizualizări

Și în acest an continuă programul internship al Consiliului Județean Harghita. Programul de stagii plătite, organizat pentru a doua oară, va asigura stagiu plătit pentru alți zece tineri care își încep acum cariera.
Cursanții vor fi contractați pentru cinci luni, cu un program de lucru zilnic de șase ore și vor primi un salariu de 2.043 lei pe lună. La sfârșitul stagiului, primesc și un certificat, iar timpul petrecut în acest mod este inclus în experiența de muncă, pe lângă experiența profesională.

Prin acest program consiliul județean facilitează tranziţia de la sistemul de educaţie către piaţa muncii. Programul se adresează absolvenților cu studii superioare fără experiență profesională cu domiciliul în România și care nu activează pe piața muncii.

Câțiva dintre tinerii care au participat la anteriorul program de stagiu au fost angajați la consiliul județean după ce au concurat cu succes pentru funcțiile publice debutante scoase la concurs.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că sunt așteptați să aplice la acest program tinerii, în special cei preocupați de aspectele referitoare la situația economică de după pandemie. „Ca urmare a eforturilor susținute este îmbucurător să pot declara că la consiliul județean a demarat un proces de cooptare a tinerilor, în momentul de față avem deja angajați în cadrul instituției din rândul tinerilor care au participat la primul program de stagiatură. Îndemn și sfera antreprenorială să demareze programe similare. Este nevoie să avem încredere în tineri și să le asigurăm oportunități de angajare. În acest nou program îi așteptăm cu precădere pe acei tineri care sunt interesați în ceea ce privește aspectele economice de după pandemie. Vom avea mare nevoie de ei. Dată fiind această situație de criză, ne bazăm pe tinerii noștri pentru a putea relansa domeniul economic și turistic din județul Harghita”, a spus președintele consiliului județean.

Cei interesați pot depune documentația solicitată până la 4 mai, ora 12,00 la adresa hr@judetulharghita.ro respectiv la adresa popmihaela@judetulharghita.ro.

Documentele necesare și calendarul examenelor este disponibil pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Harghita sau pe linkul de mai jos:

https://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/recrutare/cjh---internship---06052020.html

Miercurea Ciuc, 29 aprilie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774