Consiliul Județean Harghita a premiat tinerii talentați din județ

La Miercurea Ciuc au avut loc numeroase evenimente cu ocazia Zilelor Tineretului și Zilei Europei 

(0 Votări)58 vizualizări

În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Europei și Zilelor Tineretului, în data de 9 mai  au avut loc mai multe programe care s-au desfășurat simultan la sediul consiliului județean și în spațiul dintre coloanele acestuia. 

Consiliul Județean Harghita cu ocazia Zilei Europei a premiat și în acest an acei tineri care desfășoară activități remarcabile în anumite domenii și care au obținut sprijin și rezultate notabile.

Scopul Consiliului Județean Harghita este crearea condițiile necesare, astfel ca tinerii să aleagă să trăiască pe tărâmurile natale. Printre demersurile întreprinse în acest sens se numără investițiile în infrastructură, dezvoltarea serviciilor din domeniul sănătății, învățământului și culturii, condiții favorabile mediului antreprenorial, activității din domeniul agriculturii. Acesta este motivul pentru care Consiliul Județean Harghita a dedicat acest an tineretului, iar prin intermediul numeroaselor programe destinate tinerilor dorește să ofere oportunitate antreprenorilor, elevilor și studenților interesați de cultură de a se face remarcați.

Tinerii premiați în data de 9 mai desfășoară o activitate exemplare și inedită.

Premiul Promisiune i s-a acordat în acest an tinerei antreprenoare Imre Blanka, de  23 de ani din Miercurea Ciuc, care a revenit pe tărâmurile natale din Germania și care a demarat o afacere prin intermediul căreia prelucrează laptele. Același premiu l-a primit și Imre Gábor, președintele Consiliului Tinerilor din zona Odorhei. Premiile au fost înmânate de Barabás Csaba, directorul cabinetului președintelui consiliului județean.

Consiliul Județean Harghita a acordat Premiul Szent Imre reprezentanților Asociației Studenților din cadrul Universității Sapientia din Miercurea Ciuc - Mihály Gergő, Csiszár Levente și András Előd. Premiul a fost înmânat de consilierul județean Becze István.

Premiul Heureka a fost înmânat de către prefectul județului Andrei Jean Adrian echipei Find me anywhere de la Liceului O. C. Tăslăuanu din Toplița și echipei RoboCorp de la Colegiul Național Márton Áron din Miercurea Ciuc. Premiul a fost înmânat de Barabás Csaba.

„Apreciez fiecare tânăr care nu se dă bătut la primul obstacol și face tot ceea ce îi stă în putință pentru a-și atinge scopurile, realiza visele. Activitatea desfășurată de tinerii premiați astăzi este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Cu siguranță mai sunt tineri în județ care au obținut rezultate remarcabile în diferite domenii, acesta este motivul pentru care Consiliul Județean Harghita dorește să sprijine în condițiile legii toate acele demersuri care au ca scop rămânerea tinerilor pe tărâmurile natale”, a afirmat Borboly Csaba.

Fotografiile realizate cu această ocazie pot fi urmărite aici.

Miercurea Ciuc, 9 mai 2018


[ Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774