Condiții tot mai bune pentru mămici la secția de neonatologie de la spitalul județean

Vizitele civile la secția neonatologie au ajuns la a optzeci și patra ocazie

(0 Votări)31 vizualizări

Mare a fost interesul față de vizitarea secției de neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: treizeci de tinere mame, împreună cu însoțitorii lor au fost prezente la evenimentul organizat pentru a optzeci și patra oară. Asociația Csíki Anyák a fost inițiatorul acestor vizite care acum sunt organizate de spital, în parteneriat cu asociația.

Managerul spitalului județean, Konrád Judit consideră că aceste vizite reprezintă una dintre reușitele care se pot înscrie în procesul de dezvoltare al instituției medicale.

La vizită a participat și Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, instituție care finanțează spitalul județean. Acesta a menționat că în anii care au trecut schimbările din cadrul secției sunt majore, asigurându-i pe cei prezenți că investițiile și dezvoltarea serviciilor medicale, vor continua. „Serviciilor medicale oferite de spital sunt în continuă dezvoltare, însă secția de neonatalogie merită o atenție sporită. În următorii șase ani dorim să implementăm investiții prin intermediul cărora locuitorii să nu trebuiască să se deplaseze în alte orașe pentru a se putea îngriji de sănătatea lor. În cazul secție de neonatologie de la spitalul  județean din Miercurea Ciuc s-a reușit acest lucru; nu mai este atât de frecventă deplasarea mămicilor la Odorheiu-Secuiesc pentru a-și naște acolo copiii. Îi felicit pe inițiatorii acestor vizite - Asociația Csíki Anyák, respectiv pe organizatori – Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc” – a afirmat președintele consiliului județean.

În opinia ginecologului, Kraft Hunor Norbert aceste vizite sunt importante și datorită faptului că mămicile se familiarizează cu mediul în care vor da naștere copiilor lor. Acesta a mai spus că scopul este ca numărul vizitelor să crească, respectiv conținutul acestora să fie îmbunătățit.

Cei prezenți au fost informați de către Koncsag Zsuzsanna referitor la procedurile spitalicești cu privire la naștere, Füstös Annamária, medic neonatolog a vorbit despre procesul de îngrijire a nou-născuților. Kiss Gyöngyi, asistenta șefă de la secția de obstetrică și ginecologie a oferit informații importante referitoare la perioada care urmează după naștere, iar mămicile au putut cere opinia de specialitate a lui Tulit-Incze Ágnes, psihologului din cadrul secției de obstetrică și ginecologie. Cei interesați au vizitat sălile de naștere, respectiv facilitățile din cadrul secției de neonatologie.

Miercurea Ciuc, 14 decembrie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774