Borboly Csaba susține crearea locurilor de muncă pentru tineri

Comitetul Regiunilor ar putea avea rol decizional

(0 Votări)26 vizualizări

„Coordonarea în domeniul orientărilor pentru politicile de ocupare a forței de muncă și politicile educaționale este indispensabilă și de asemenea, trebuie să fie în prim-plan formarea, recalificarea și învățământul profesional”, a menționat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita după ședința plenară din 3 iunie a Comitetului Regiunilor, unde a înaintat două amendamente la capitolul Orientări pentru politicile de ocupare a forței de muncă ale statelor membre.

„Este nevoie de locuri de muncă pentru ca tinerii să nu plece în străinătate sau ca să se întoarcă pe tărâmurile natale, acesta fiind și motivul pentru care consider că este foarte importantă coordonarea în domeniul orientărilor pentru politicile de ocupare a forței de muncă și politicile educaționale”, a completat Borboly Csaba care în calitate de membru în Comisia pentru politici sociale, educație, cercetare și cultură a înaintat propunerile de modificare a două amendamente. Acesta a mai adăugat:  „faptul că sunt membru în Comisia pentru politici sociale, educație, cercetare și cultură este important deoarece mi se oferă posibilitatea de a reprezenta la nivel european interesele regiunii, ale județului Harghita”.

Ședința plenară a continuat în cursul dimineții zilei de 4 iunie, ocazie cu care Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene a vorbit despre planul de investiții la nivel european. Acesta și-a exprimat admirația pentru activitatea desfășurată de Comitetul Regiunilor și a descris instituția ca fiind cea mai apropiată de cetățeni dintre instituțiile Uniunii Europene.

În ceea ce privește modificările la Tratatul de la Lisabona, s-a stabilit faptul că raportorii din cadrul Comitetului Regiunilor vor putea participa la ședințele comisiilor de specialitate din Parlamentul European, dar și că instituția consultativă ar putea deveni organism cu rol de decizie în cadrul UE. La ședința plenară au luat cuvântul membrii comisiei constituționale din Parlamentul European care au ținut să precizeze importanța pe care o au regiunile în influențarea procesului legislativ din cadrul UE, dar și despre creșterea rolului autorităților locale în procesul decizional și aplicarea mai pregnantă a principiului subsidiarității”, a completat Borboly Csaba. De asemenea, la congresul din luna octombrie al Partidului Popular European, vor putea participa în mod oficial și membrii partidului din cadrul Comitetului Regiunilor.

 

Miercurea-Ciuc, 8 iunie 2015


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774