Borboly Csaba: pentru a evolua este nevoie să trecem peste experiențele neplăcute

A fost inaugurată casa de cultură de la Livezi

(0 Votări)39 vizualizări

Casa de cultură de la Livezi s-a reconstruit, pe modelul celei de la Praid, din lemn iar inaugurarea festivă a acesteia a avut loc în data de 8 septembrie. Cu ocazia evenimentului s-a organizat și ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita.
Izsák-Székely Lóránt, primarul localității Mihăileni i-a salutat pe cei prezenți mulțumind consiliului județean pentru sprijin și pentru prezența la acest eveniment festiv.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a evidențiat importanța utilizării materialului lemnos pentru construcțiile din această regiune și în acest mod oferirea unui exemplu tinerilor, să vadă în aceasta o alternativă și să aleagă să rămână acasă.

„Trebuie să le oferim tinerilor cât mai multe exemple pentru a-i îndruma în a se folosi de resursele locale. De ce să cumpere materiale din import dacă lemnul local reprezintă o sursă de materie primă de calitate în construcții?”, a spus președintele consiliului județean, evidențiind în acest sens bunul exemplu al casei de cultură din Livezi.

Borboly Csaba a mai spus că deși provocatori au fost și vor continua să fie, trebuie trecut peste greutăți și momente neplăcute în scopul continuării procesului de dezvoltare și a bunei colaborări.

Suciu Călin, preotul paroh din satul Livezi și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de consiliul județean și conducerea acestuia, pentru grija de care au dat dovadă, în numele bisericii și a comunității locale.

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a afirmat că știind cât de importantă este dezvoltarea comunității pentru consilierii din zona Ciuc, este o onoare și bucurie faptul că a fost invitat și a participat la acest eveniment.

Miercurea Ciuc, 9 septembrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774