Borboly Csaba: dacă nu luăm măsuri din timp, se vor întrerupe investițiile

Consultări cu privire la sprijinul guvernamental reglementat de UE

(0 Votări)27 vizualizări

„Având în vedere situația din anii trecuți și mai ales restricțiile impuse de pandemie este probabil ca guvernul să nu aibă resurse suficiente pentru investițiile publice și dezvoltarea din sectorul privat”, a atras atenția Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta consideră că este crucial ca autoritățile locale, dar și sfera privată să se pregătească din timp pentru viitoarea perioadă de finanțare din partea Uniunii Europene, deoarece investițiile trebuie continuate în ambele sectoare.

Președintele consiliului județean a afirmat acestea în contextul în care instituția ia parte la acele consultările care au loc la nivel european prin intermediul cărora se dorește identificarea acelor probleme de implementare a sistemului de subvenții guvernamentale, mai cu seamă a celor legate de serviciile economice și cele din domeniul finanțărilor regionale.

Comitetul European al Regiunilor, prin rețeaua RegHub, încearcă să implice părțile interesate de la nivel local și regional, în toate domeniile cărora acestea le pot acorda o pondere cuvenită, pentru a apropia politicile UE de oameni, implicând autoritățile locale și regionale.

Departamentul de relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Harghita colectează propunerile formulate în acest sens și le transmite organismelor consultative ale Uniunii Europene.

Recent, programul Comisiei Europene - Fit for Future Platform a decis stabilirea unei colaborări mai strânse cu rețeaua RegHub din cadrul Comitetului Regiunilor, recunoscând că astfel se vor obține păreri și opinii din partea orașelor, județelor sau regiunilor cu ajutorul cărora se va simplifica legislația Uniunii și reduce birocrația.

Chestionarul poate fi completat până la data de 30 mai, ora 12,00 accesându-se linkul de mai jos:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/StateAidConsultation_RegHubHR_2020?surveylanguage=RO

Despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor puteți afla mai multe: https://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/ .

 

Miercurea Ciuc, 28 mai 2020


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2024»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774