Borboly Csaba a vopsit inscripțiile provocatoare

(0 Votări)33 vizualizări

În cursul zilelor trecute au apărut în două locații diferite din orașul Miercurea-Ciuc inscripții anti-maghiare. Ca urmare, în cursul zilei de 12 ianuarie președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a ținut o conferință de presă prin care a luat poziție față de acest tip de atitudine care nu face altceva decât să incite spiritele și să provoace stări de tensiune între locuitorii județului. „Consider că acest tip de atitudine este incorectă și provocatoare, provocațiile nu fac bine nici românilor și nici maghiarilor din această zonă. Anul celebrării centenarului ar trebui să fie caracterizat de colaborare și înțelegere reciprocă, și nu de ură și isterie”, a afirmat Borboly Csaba.

Președintele consiliului județean a menționat că consideră inadecvate aceste acțiuni având în vedere faptul că guvernul din Ungaria derulează programe ample de finanțare în această zonă. În vederea sprijinirii comunității maghiare este finanțată  construirea a peste 50 de grădinițe și creșe, fonduri fiind alocate și pentru activitățile sportive, culturale.

La cea de-a doua locație, Borboly Csaba a acoperit cu var inscripția încă vizibilă, îndemnându-i pe cei prezenți, dar și pe locuitori să adopte o atitudine asemănătoare în cazul în care se vor confrunta cu situații asemănătoare. „Contrar celor afirmate această zonă există, este locuită de o populație majoritar maghiară, iar aici conviețuiesc pașnic românii și maghiarii. Trebuie să avem o atitudine pozitivă față de aceste provocări menite să creeze stări de tensiune.”

În ceea ce privește recentele declarații ale primului ministru, președintele consiliului județean a declarat că nu este admisibilă o astfel de atitudine din partea unui reprezentat al statului. De asemenea, l-a invitat pe primul ministru să viziteze această zonă și a completat că sunt așteptate scuze din partea lui Mihai Tudose.

Miercurea-Ciuc, 12 ianuarie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774