Biscuiții au fost lăsați la poarta școlii

Este importantă documentarea neregulilor din cadrul programului laptele și cornul 

(0 Votări)65 vizualizări

Directorul unei școli din Miercurea-Ciuc nu a vrut să preia produsele de panificație livrate în cursul zilelor trecute, însă șoferul a lăsat produsele la poarta școlii spunând că reclamațiile trebuie făcute la sediul firmei din Turda. Menționăm faptul că în locul produselor de panificație de 80 de grame s-au livrat produse cu greutatea de 44 grame. 

În această cauză, directorul școlii a apelat la sfatul președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Persoanele responsabile cu această temă din cadrul consiliului județean consideră că aceste produse trebuie fotografiate sau filmate, iar aceste dovezi trebuie trimise către prefectură și reprezentanții presei. Iar contravaloarea produselor pentru care nu există proces verbal de preluare, nu va fi achitată.

„După cum se știe, în prealabil am atras atenția directorilor instituțiilor de învățământ de a nu  prelua produsele neconforme, iar dacă transportatorul lasă produsele acolo, acestea trebuie fotografiate sau filmate. Este importantă documentarea neregulilor, deoarece doar în acest fel se poate demara o acțiune împotriva furnizorului de produse”, a afirmat președintele consiliului județean, completând că s-a redactat în acest sens, o înștiințare adresată prefecturii și firmei din Turda.

La început acestei săptămâni, v-am informat cu privire la faptul că Borboly Csaba a atenționat directorii instituțiilor de învățământ în legătură cu adresa sosită de la  Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în care se menționează faptul că biscuiții a căror greutate este de 40 de grame nu vor fi preluați de către directorii instituțiilor de învățământ, în cadrul programului național laptele și cornul - (https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1USmpUWmh1VUlEdWc). Conform contractului semnat între Consiliul Județean Harghita și furnizorul de produse de panificație, cel din urmă trebuie să livreze biscuiți a căror gramaj să fie de 80 de grame.

Nu cu multă vreme în urmă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Harghita a sancționat cu zece mii lei furnizorul de produse de panificație din Turda din cauza greutății necorespunzătoare a produselor livrate. Acest lucru s-a întâmplat  după ce Borboly Csaba, în calitate de părinte a sesizat comisariatul județean sus-amintit cu privire la faptul că în școli se distribuie biscuiți de 40 de grame, în locul celor de 80 de grame.

Informările cu privire la programul laptele și cornul pot fi accesate la următorul link:

http://judetulharghita.ro/stiri/program-lapte-corn.html

Miercurea-Ciuc, 13 aprilie 2017


[ Program Lapte-corn ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774