Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szombat, 2024. április 27., 02:49:29
Simon László

Laudáció

A természet szeretet tanítható, átadható!

Ez bizonyítja a 2019 ben kitüntetésre javasolt személy életpályája is.

Egészen fiatalon megfertőzte a gyergyói táj szépsége, a Békási szoros , a Gyilkostó páratlan varázsa. Elmondása szerint egyik példaképe Csővem volt, akivel sokat járta a hegyeket és aki által is sikerült egy életre elkapni azt a kórt amit úgy hívnak, hogy természet szeretet.

A hegyimentéssel is barátkozott de helyét igazán a barlangok világában találta meg, itt teljesedett ki és fejlődőtt mostmár a legjobbak közé országszinten.

TSA 1 es iskoláit itthoni környezetben végezte majd ezt követte a TSA2, a segéd oktató és már 2013 –ban barlangi mentő tehnikus, ami ezen szakág egyik legfontosabb mérföldköve.

A Babes Bolyai Tudomány Egyetem földrajz-turizmus szakát végezve, évekig volt a Súgó barlang turisztikai szakértője, három éve Gyergyó város turisztikai irodájának a vezetője.

Társai elmondása szerint annyira lelkes önkéntes volt már amikor csatlakozott a barlangászat világához, hogy hozzá hasonló talán azóta sem láttak.

Csatlakozását követően egy éven belül a Gyilkostó Adventures egyesület titkárja majd 2015-től annak elnöke.

Kiváló szervező, türelmes oktató, közösség építő igaz barát.

Igen kedves barátaim Simon Lászlóról beszélünk, aki egy igazi szív lélek ember, jó barát és kíváló kolléga.

A Hegyi-és Barlangimentő Közszolgálat év végi kiértékelője alkalmából szervezett rendezvényen Hargita Megye Tanácsa ma az Önzetlenség Díjjal ismeri el a Simon László önzetlen tevékenységét.

Kívánjuk neked, hogy ne lankadjon lelkesedésed és ha néha jönnek nehéz pillanatok is a szép eredményeket látva kapjál új erőt és kitartást munkád folytatásához.

Fekete Örs

 Csíkszereda, 2019. december 17.

 

Oklevél

 

Sajtóközlemény

 

Letölthető dokumentumok: