Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szombat, 2024. május 04., 00:59:59
Zongor Irma

Laudáció

Zongor Irma - iskolaigazgató

Zongor Irma iskolaigazgató intézményvezetői munkája mellett nagy hangsúlyt fektet közösségépítő tevékenységekre is. Különböző pályázati programokkal segíti a hagyományápolást, ifjúsági programokat, ápolja a testvértelepülési kapcsolatokat is.

Az évek során az iskola több uniós pályázatot nyert. Ezek közül a legjelentősebb a Fiatalok lendületben program, amelynek célja az örökség megmentése a jövő nemzedékének. A programban irányításával több önkéntes fiatal végzett gyűjtőmunkát a községben, családokat látogattak meg, idősebbektől, mesteremberektől lesték el a szalmakötés, a fafaragás, a hímzés, horgolás rejtelmeit, próbálták elsajátítani a szövés tudományát.

A bögözi iskola több éve vesz részt  Hargita Megye Tanácsának Kiskertész programjában, hisz az igazgató asszony  fontosnak tartja felhívni az iskolás gyerekek és szüleik figyelmét arra, hogy friss zöldségeket, különösebb anyagi ráfordítás nélkül is lehet termelni.

A közösségi tevékenységek mellett az iskola ingatlanjainak felújítását, bővítését is szem előtt tartja, a tavalyi tornateremmel és új emelettel egészült ki az agyagfalvi iskola.

Zongor Irma huzamosan kiemelkedő nevelő és oktató munkáját, a tanulók személyiségformálásában, képességfejlesztésében, tehetséggondozásában végzett tevékenységét ma Hargita Megye Tanácsa a Márton Áron-emlékérem adományozásával ismeri el.

 

Bögöz, 2016. április 25.

 

Oklevél

Letölthető dokumentumok: