Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
vasárnap, 2024. május 05., 19:38:19
Márton Simon

Laudáció

Márton Simon, a női biatlon-válogatott vezetőedzője. Több évtizedes edzői karrier áll mögötte, munkáját olyan neves tanítványainak sikerei dicsérik mint Tófalvi Éva, Xántus Bíborka vagy Rusu Alexandra és még folytathatnánk a sort.
Márton Simon edzői tevékenysége mellett a Csíkszeredai Sportiskolát vezeti. Edzői pályafautását az ő esetében is aktív sportolói karrier előzte meg: 1972-től kezdett el sífutni az ISK-nál, többszörös korosztályos országos bajnok volt, majd ugyanott biatlonozott, ebben a sportágban felnőtt országos bajnok volt. 1983-tól edző az ISK-nál, majd az ifjúsági és felnőtt válogatott felkészítője.
A megyei önkormányzat ma a Keresztes Lajos-díjjal tünteti ki.

Oklevél

Sajtóközlemény

Sportolókat díjaztak

A tanácsülés elején Hargita megye élsportolóit díjazták Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos- és Pro Civitate-díjával. Utóbbi elismerésben részesült Suciu Simion tájfutó, edzőjét, Csúcs Andrást edig a Keresztes Lajos-díjjal tüntették ki. Keresztes Lajos-díjat kapott továbbá Papp Róbert-Flórián, a Csíkszeredai Sportklub dzsúdósa, illetve Albu Botond és Sinka Szabolcs edző, Búzás Dorottya biatlonista és edzői, Márton Simon és Gecse Izabella, valamint Imre Emil gyorskorcsolyázó és Bogyó Mária edző vehette át.
A Keresztes Lajos- és a Pro Civitate-díjat Hargita Megye Tanácsa a kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak adományozza.

Csíkszereda, 2014. szeptember 24.

 


 

Letölthető dokumentumok: