Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
vasárnap, 2024. május 05., 19:48:10
Imre Emil

Laudáció

A februári sajtóban megjelent, hogy az idei Európai Ifjúsági Téli Olimpiai Fesztiválon a Hargita megyei sportolók történelmet írtak.
A fellengzősnek tűnő cím valóban történelmi eseményt jelez: a történelmet író sportoló a rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres számában ezüstérmet szerzett, majd az 1000 méteres számban aranyérmes lett. A helyezés eddigi sportpályafutásának kiteljesedése, s azt mindannyian reméljük, hogy nem ez volt a csúcspont, hanem egy minőségi szempontból új szint első lépcsőfoka.
Az 1996-ban, Csíkszeredában született sportoló sikerlistája nagyon hosszú, így csak pár jelentős eredményét említjük meg: a 2009-es Danubia-sorozat hollandiai versenyén a harmadik helyen végzett korcsoportjában; 2011-ben, az országos rövidpályás gyorskorcsolya-bajnokságon az első helyen végzett mind egyéniben (a kisifjúságiak korcsoportjában), mind pedig a felnőtt váltó tagjaként. Az idei  Téli Olimpiai Fesztiválon kiharcolt ezüst- és aranyérme az első arany meg ezüstérem volt, amelyet romániai sportoló szerzett az 1993 óta megszervezett játékokon. Ez a sportoló, aki megtanult becsületesen győzni és emelt fővel veszíteni nem más, mint Imre Emil. Legnagyobb sajnálatunkra ma nem veheti át a jól megérdemelt kitüntetést, mert a sanghai-i Világkupán vesz részt edzőjével együtt.

Oklevél

Sajtóközlemények

Sportolókat díjaztak

A tanácsülés elején Hargita megye élsportolóit díjazták Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos- és Pro Civitate-díjával. Utóbbi elismerésben részesült Suciu Simion tájfutó, edzőjét, Csúcs Andrást edig a Keresztes Lajos-díjjal tüntették ki. Keresztes Lajos-díjat kapott továbbá Papp Róbert-Flórián, a Csíkszeredai Sportklub dzsúdósa, illetve Albu Botond és Sinka Szabolcs edző, Búzás Dorottya biatlonista és edzői, Márton Simon és Gecse Izabella, valamint Imre Emil gyorskorcsolyázó és Bogyó Mária edző vehette át.
A Keresztes Lajos- és a Pro Civitate-díjat Hargita Megye Tanácsa a kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak adományozza.
Csíkszereda, 2014. szeptember 24.

Letölthető dokumentumok: