Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
péntek, 2024. március 29., 11:09:33
Búzás Dorottya

Laudáció

Brassóban és környékén megrendezett Európai Ifjúsági Téli Olimpiai Fesztiválon  a sport világában történelmet írtak.
Búzás Dorottya ezen a rangos sporteseményen szerzett ezüstérmet egy Csíkban közkedvelt és világszinten jó eredményekkel büszkélkedő sportágban, a sílövészetben. Ezüstlánynak nevezték a siker után a sajtóban, holott a hatalmas sikert egy törékeny lány érte el: alig 48 kilót nyom, és 4,5 kilós fegyvert cipel, majd remegés nélkül lő vele célba.
Azt reméli, hogy Tófalvi Éva méltó utódja lesz. 2002-ben kezdte a  sífutájfutást, később a sílövést tanulta az ISK-nál Gecse Izabella tanítványaként. Az elmúlt három esztendőben felkészítésében részt vállalt Márton Simon a román biatlon válogatott edzője is. Díjazottunk többszörös korosztályos országos bajnok, Balkán Kupa-bronzérmes, idén januárban részt vett az ifi Világbajnokságon, és az Ifjúsági Olimpián a már említett ezüstérem mellett 12. helyet szerzett hosszúpróbában és 8. lett a váltó tagjaként.

Oklevél

Sajtóközlemény

Sportolókat díjaztak
A tanácsülés elején Hargita megye élsportolóit díjazták Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos- és Pro Civitate-díjával. Utóbbi elismerésben részesült Suciu Simion tájfutó, edzőjét, Csúcs Andrást edig a Keresztes Lajos-díjjal tüntették ki. Keresztes Lajos-díjat kapott továbbá Papp Róbert-Flórián, a Csíkszeredai Sportklub dzsúdósa, illetve Albu Botond és Sinka Szabolcs edző, Búzás Dorottya biatlonista és edzői, Márton Simon és Gecse Izabella, valamint Imre Emil gyorskorcsolyázó és Bogyó Mária edző vehette át.
A Keresztes Lajos- és a Pro Civitate-díjat Hargita Megye Tanácsa a kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak adományozza.

Csíkszereda, 2013. szeptember 24.

 

Letölthető dokumentumok: