Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
péntek, 2024. április 19., 12:31:48
Albu Botond

Laudáció

Albu Botond 1981-ben kezdett cselgáncsozni és 1999-ig judózott aktívan, ez idő alatt több román és magyar országos bajnoki érmet szerzett. Edzői pályafutását 2000-ben kezdte, tanítványai több országos bajnoki aranyat szereztek egyéni és csapat-versenyben. Sportolóinak sikerei közül a legbüszkébb a 2000-ben szervezett országos csapatbajnokságon elért második helyezésre, 2001-ben az Európa-bajnokságon szerzett kilencedik helyre, no meg idén Papp Róbert Flórián első helyezésére.

Oklevél

Sajtóközlemény

Sportolókat díjaztak
A tanácsülés elején Hargita megye élsportolóit díjazták Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos- és Pro Civitate-díjával. Utóbbi elismerésben részesült Suciu Simion tájfutó, edzőjét, Csúcs Andrást edig a Keresztes Lajos-díjjal tüntették ki. Keresztes Lajos-díjat kapott továbbá Papp Róbert-Flórián, a Csíkszeredai Sportklub dzsúdósa, illetve Albu Botond és Sinka Szabolcs edző, Búzás Dorottya biatlonista és edzői, Márton Simon és Gecse Izabella, valamint Imre Emil gyorskorcsolyázó és Bogyó Mária edző vehette át.
A Keresztes Lajos- és a Pro Civitate-díjat Hargita Megye Tanácsa a kiemelkedő eredményeket elérő sportolóknak adományozza.

 

Letölthető dokumentumok: