Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
vasárnap, 2024. április 28., 01:10:27
Keresztély Beáta

Sajtóközlemény

Kitüntetés a Székely Vágta győztesének
Egyre nagyobb teret hódítanak a lovassportok Székelyföldön

Rangos lovaseseménynek volt a házigazdája hétvégén Csíkkarcfalva, ahol a CSÍKILÓ Sportklub, Hargita Megye Tanácsa és Csíkkarcfalva Község Polgármesteri Hivatalának közös szervezésében az országos kettes- és négyesfogathajtó-bajnokság III. fordulóját tartották meg. Pénteken díjhajtásban, szombaton maratonhajtásban, míg vasárnap akadályhajtásban mérték össze tudásukat az ország legjobb fogathajtói. A három nap alatt a karcfalvi sportpályán, illetve a Madicsafürdőnél több ezren kísérték figyelemmel a versenyt.
A vasárnapi akadályhajtáson és az azt követő díjátadó ünnepségen számos politikus és közéleti személyiség is jelen volt, díjazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok, valamint Tánczos Barna, a Hargita Megyei Vidékfejlesztési Egyesület vezetője. Összesítésben a kettes fogatoknál a gyergyószentmiklósi Bajkó Tibor, a négyes fogatoknál pedig a csíkszentmártoni Bodó Zoltán bizonyult a legjobbnak.
A rendezvény keretében díjazta Hargita Megye Tanácsa Keresztély Beátát, a Székely Vágta győztesét, aki Herceg nevű lovával győzött a maksai Óriáspince-tetőn egy hete megrendezett viadalon.
– Büszkeséggel töltött el mindannyiunkat a hír, hogy az idei Székely Vágta győztese az egyedüli női versenyző, aki ráadásul Hargita megyei, pontosabban gyergyói, s lova a csíkdelnei Huszár Sportegyesület lovardájából került ki – méltatta a fiatal versenyzőt Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Közhasznú Társaságának vezetője.
A Ígéret Díjat és a Székely Könyvtár sorozat első öt kötetét átadó Borboly Csaba örömének adott hangot, hogy az utóbbi időben Székelyföldön a ló és a lovassportok egyre inkább teret hódítanak.
– Beáta lesz a mi nagykövetünk a budapesti Nemzeti Vágtán. Mindenki megláthatja, hogy Székelyföldnek igenis vannak értékei és tehetségei – jelentette ki a megyeitanács-elnök.

Csíkszereda, 2012. július 22.
 

Letölthető dokumentumok: