Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
vasárnap, 2024. május 05., 15:16:02
Forrai Tibor

Laudáció

Forrai Tibor 58 éves matematika-fizika szakos tanár a László Gyula Általános Iskolában, Homoródszentpálon. Facebook bejegyzéséből idézem:
"Ha felszabadultan, szórakozva akarsz képzésen részt venni, hasznosan tölteni az időt, rengeteg okos dolgot tanulni, nagyszerű embereket megismerni, barátokat szerezni, vegyél részt a Katalizátor képzéseken, vásárold és terjeszd az anyagokat, amelyeket kiadnak, forgalmaznak".
Ki hinné, hogy ezeket a sorokat, Forrai Tibor, a nyughatatlan, örökmozgó pedagógus írta, aki a szó szoros értelmében bent lakott az iskolában családjával, feleségével és három leányával.
Megszállott ember, egész életét az oktatásnak szentelte, a gyerekek erkölcsi és esztétikai nevelésére, az általa vezetett iskolában minden tevékenységből kivette a részét. Sport- és kirándulás-szervező, a gyermekszínjátszás nagy mestere, keresztrejtvény-készítő, a megyei, országos vezetés hibáinak bátor, néha vehemens kritikusa.

Ma Hargita Megye Tanácsa a Kájoni János- díj adományozásával jutalmazza, amellyel azoknak a személyeknek ismeri el tevékenységét, akik a kulturális élet terén maradandót alkottak.

Oklevél

Letölthető dokumentumok: