Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
vasárnap, 2024. április 28., 23:43:48
Burus Ella Mária

Laudáció

Azt mondják, hogy a jó gazda munkája csak akkor látszik meg, ha nem végzi el. Valahogy ilyen a közigazgatásban dolgozók munkája is: ha jól végzik, nem veszi észre senki, ha a munka elmarad, vagy hiányos, azonnal meglátszik.
Hargita Megye Tanácsa ezt a láthatatlannak tartott, annak vélt munkát kívánja ma honorálni.
Következő díjazottunk évekkel ezelőtt Szentegyháza alpolgármesteréként ezt mondta: “A szentegyházasfalvi templomtorony árnyékában tanultam meg és úgy érzem, életem három alapértékeként fogadtam magamba a szépség, az igazság és a jóság csokrát. Ezen alapértékek köré tömöríthetném célkitűzéseimet szeretett városomért, Szentegyházáért.
Sok apróságból, az emberek meghallgatásából, értő figyelemmel, empátiával építhetjük fel a bizalmat. A bizalom az, amire szeretném építeni programomat.” Úgy gondoljuk, ez sikerült is Szentegyháza város és a megye egyetlen női városvezetőjének Burus Mária Ellának. Burus Mária-Ella 1982-ben szerzett oklevelet a Székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképzőben, 2010-ben pedig magiszteri oklevelet a Lucian Blaga Egyetem jogi karán.
2002-től 2004-ig Szentegyháza alpolgármestere és a Felső Homoródmenti Kistérség elnöke. 2004 óta Szentegyháza város polgármestere. Elöljáróként új arculatot szabott a városnak, fejlesztette, gondozta a települést, és jó hírét keltette a nagyvilágban.

Kiemelkedő polgármesteri tevékenysége mellett példás családi életet él, feleség és anya, két lányt nevel. A családi és munkahelyi kötelességek teljesítése után, időt szakított a szórakozásra és szórakoztatásra is, hiszen több éven keresztül műkedvelőként szerepelt a város színjátszó csoportjában. Sokoldalú tevékenységéért Hargita Megye Tanácsa ma a Márton Áron-emlékérmet adományozza, amellyel azon személyek tevékenységét ismeri el, akik a tudományos, kulturális és sportéletben, a közigazgatásban, a megye nemzetközi kapcsolatainak építésében vagy más területeken kimagasló eredményeket értek el.

Oklevél


 

Letölthető dokumentumok: