Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szerda, 2024. április 24., 19:56:34
Albert Csaba

Laudáció:

Albert Csaba a sorkatonai szolgálatot a tűzoltóknál teljesítette 1981-ben, majd az IFET-nél volt tűzoltó, később tűzoltóparancsnok.

1995-ben többedmagával megalapította a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületét, amelynek a mai napig az elnöke is. Mindig is szívén viselte a Hargita megyei önkormányzati önkéntes tűzoltóságok és tűzoltó egyesületek tevékenységét, az egyesület nem titkolt közérdekű feladata a megyében és akár a megyén kívül is működő önkéntes tűzoltóságok érdekképviselete, ezért folyamatosan foglalkoztatja, miként tudná jobbá és hatékonyabbá tenni azok működését.

Önzetlenül, lelkiismeretesen, fizetséget nem várva végzi munkáját, az ő kapcsolatainak és közvetítő szerepének köszönhetően több önkormányzati tűzoltóság is tűzoltóautóval gazdagodott. Számos tűzoltóság kapott az ő közbenjárására feszítő-vágó modulokat, védőruházatot, gyakorlóruházatot stb.

Képzéseket szervez, hogy minél több önkéntes gazdagodhasson szakmai tudással. Az ő kitűnő szervezőképességének, kitartó és fáradhatatlan munkájának köszönhetően a Hargita megyei önkéntes tűzoltóságok egységes tömböt alkotnak, kisegítve egymást bármilyen helyzetben.

 

Székelyudvarhely,  2019. december 18.

 

Oklevél:

 

Sajtóközlemény:

Letölthető dokumentumok: