Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
csütörtök, 2024. április 25., 14:51:03
Venczel Attila

Laudáció:

Önkéntesen nagy dolgokat felvállalni

Idén az első alkalom, hogy nem hegyimentőt, sőt nem is búvárt vagy akár barlangász kollégát  díjazunk, hanem egy igaz barátot.

Egy olyan embert, aki időt, energiát, erőfeszítést nem kímélve munkálkodott azon, hogy nekünk hegyimentőknek jobb, könnyebb legyen.

És segített. Segített ezzel nekünk, segített kollégáinknak és segített a megyénkbe érkezett turistáknak is.

Az Attila barátunkkal eltöltött sok óra meghozta a gyümölcsét, hiszen az Ő segítségével, munkájával, közbenjárásával sikerült megalapítani megyénkben az első helyi hegyimentő közszolgálatot.  Ez a szentegyházi helyi hegyimentő közszolgálat.

És a befektetett munka megtérülni látszik, hisz egy olyan lelkes csapat felemelkedésének lehetünk tanúi, amely már az első évben három minősített hegyimentővel büszkélkedhet és a többi csapattag is képzéseken vesz részt.

Hegyi menedéket építettek, programokat szerveznek, aktívan bekapcsolódnak jó néhány eseménybe. Komolyan gondolják, ahogyan Attila, aki felkarolta a hegyimentők ügyét, félretette személyes dolgait és egy önkéntes szolgálat mozgatórugójává vált.

Úgy gondolom, hogy munkád nélkül ez nem valósulhatott volna meg, és megyénkben nem beszélhetnénk most ötödik csapatról, amely reméljük, a többi csapat segítségére lesz.

Több mint tíz új kollégát üdvözölhetünk most közöttünk, akik  komolyan gondolják, hogy önzetlenül tenni az emberekért, a bajba jutott turistákért vagy akár falustársaikért minden fáradságot megér.

Legyél te a példaképük, hiszen megmutattad, hogy elszánt akarattal mindent meg lehet valósítani.

Kezdeményezésedet, törekvésedet, kitartásodat Hargita Megye Tanácsa ma az Önzetlenség Díjjal ismeri el.

 

Csíkszereda, 2018. december 20.

 

Oklevél:

 

Sajtóközlemény:

Letölthető dokumentumok: