Hargita Megye Tanácsának kitüntetései
szombat, 2024. április 27., 02:55:36
Ambrus Imre

Laudáció

Azt mondják, hogy a jó gazda munkája csak akkor látszik meg, ha nem végzi el. Valahogy ilyen a közigazgatásban dolgozók munkája is: ha jól végzik, nem veszi észre senki – esetleg elnök úr vagy a Task – ha a munka elmarad, vagy hiányos, azonnal meglátszik.

Ma olyan személyeknek ismerjük el a tevékenységét, akiknek nem látszik a munkája. A fentiek szerint rögtön tegyük hozzá: szerencsére. Mert ha meglátszana, egészen biztosan nem méltányolnánk ezt. 

Komolyra fordítva a szót: a közigazgatási munka nem látványos a kívülállók számára, a közigazgatási apparátusban dolgozók nincsenek rivaldafényben, mint a választott vezetők. De ha a kollégáink nem végeznék munkájukat, bizonyára sok határozat ütközne a hatályos jogi normákkal, vagy nem működne a hivatal, nem tudnánk kiszolgálni azokat, akikért vagyunk: Hargita megye lakosságát.

A közigazgatási dolgozók egyik jellemzője a hűség. Hűség a szakmához, az állampolgárhoz. Hargita Megye Tanácsa ma Hűség-díjjal jutalmazza azokat a munkatársait, akik legalább két évtizede állnak az intézmény kötelékében, jelentős szerepet vállalva a térség fejlesztésében.

Díj

Sajtóközlemény

 

Letölthető dokumentumok: