Veste bună: se asigură transport pentru persoanele aflate la punctul de trecere al frontierei Borș

(0 Votări)22 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a luat măsurile necesare pentru a veni în sprijinul persoanelor care se află în vama Borș și doresc să ajungă acasă. Prin completarea unui formular, începând de azi aceste persoane pot solicita transportul de la punctul de trecere al frontierei dinspre Ungaria, de la Borș. Transportul se realizează de către o firmă care dispune toate autorizațiile necesare în acest sens. Aceste măsuri au fost luate ca urmare a numărului mare de persoane care au solicitat transport.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a menționat că aceste măsuri se doresc să vină în sprijinul acelor persoane care într-adevăr au motive întemeiate de a se întoarce acasă, cum ar fi problemele de sănătate, îndatoririle profesionale, aspecte referitoare la familie, etc. Totodată, președintele consiliului județean face apel către toate persoanele care nu se confruntă cu dificultăți care să îi oblige să se întoarcă în țară, să nu se pornească la drum.

Consultând specialiști din domeniu, personalul care lucrează la punctele de trecere a frontierei, consiliul județean a reușit să elaboreze un sistem prin intermediul căruia oamenii pot ajunge în siguranță la casele lor. Completând formularul de înregistrare care poate fi accesat aici, persoana care solicită transport oferă informații cu privire la locul de unde vine, tipul de activitate desfășurat în țara de unde vine, datele unei persoane care poate confirma cele declarate de solicitantul transportului. Pentru a beneficia de transport persoana va completa acest formular cu minim 36 de ore înainte de momentul în care își preconizează sosirea la Borș. Este de dorit ca într-un microbuz, din motive de siguranță a sănătății, să fie transportați spre exemplu membrii unei singure familii, respectiv persoanele care s-au deplasat împreună la punctul de trecere al frontierei Costul total al transportului este de 1.080 RON pentru un microbuz de șase persoane. Această sumă se împarte la numărul de persoane care se deplasează în aceeași mașină. În cazul în care transportul este solicitat de o singură persoană, costurile se ridică la suma de 950 lei. Totodată, Borboly Csaba a menționat că în cazul în care persoanele care solicită transport nu pot să achite contravaloarea transportului, împreună cu primăriile se caută soluții în acest sens. „Un rol important în acest proces l-au avut primarii localităților din județ care pun la dispoziție mijloacele lor, cooperează și împreună căutăm soluții pentru ca nici un locuitor al județului să nu rămână la graniță, să poată ajunge acasă. Pentru aceasta țin să le mulțumesc”, a spus președintele consiliului județean.

Biro Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a  ținut să menționeze că aceasta situație este una excepțională, aceste curse nu vor fi regulate și se desfășoară doar pentru a-i transporta acasă pe locuitorii județului care trebuie, sunt nevoiți să ajungă acasă. Referitor la completarea formularului mai sus amintit, vicepreședintele consiliului județean a mai spus că datele obținute vor fi transmise către Centru Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care funcționează în cadrul Instituției Prefecturii Harghita. Vicepreședintele consiliului județean a îndemnat toate persoanele care doresc să ajungă acasă să ia legătura cu primarul localității de destinație și să complete formularul.

Formularul de solicitare transport: https://judetulharghita.ro/corona/formular-de-solicitare.html

Miercurea Ciuc, 7 aprilie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774