Tabără eco pentru elevii din Harghita

( Votări)85 vizualizări
Pe 3 septembrie începe derularea proiectului interactiv din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş
O sesiune de eco-practică interactivă se demarează din 3 septembrie în zona Hăşmaşu-Mare din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş. Proiectul este co-finanţat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, iar Asociaţia de Turism Eco Alpin Club Harghita va fi gazda proiectului pentru 10 elevi din Gheorgheni, Sândominic şi Bălan. 
În conferinţa de presă organizată în Gheorgheni, organizatorii proiectului - denumit Eco-practică interactivă pentru elevi la materia: educaţia pentru mediu – au prezentat scopul proiectului, programul taberei şi bugetul. Astfel suma de 4.895 RON, reprezentând jumătate din bugetul proiectului, a fost acordată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita – asociaţia însumând 17 comune din judeţ şi Consiliul Judeţean Harghita. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „HARGHITA” are ca scop pregătirea şi promovarea proiectelor pentru dezvoltarea şi promovarea turismului judeţean, cât şi pentru protecţia şi valorificarea ariilor naturale protejate. Asociaţia are printre obiective lansarea şi administrarea unor servicii de utilitate publică legate de domeniul dezvoltării şi promovării turismului şi a protecţiei mediului. Cealaltă jumătate a proiectului este finanţată de Asociaţia de Turism Eco Alpin Club Harghita şi de Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.
Conducătorul proiectului, Zoltán Laczkó, directorul parcului naţional, Barna Hegyi şi din partea Eco Alpin Club Otto Csergő au prezentat activitatea taberei, care efectiv constă din organizarea unei sesiuni de eco-practică interactivă pe durata a cinci zile calendaristice pentru elevi din cel puţin trei şcoli din localităţi diferite din judeţul Harghita. Astfel la această sesiune vor participa elevi din clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a de patru şcoli din Gheorgheni, trei din Sândominic şi trei din Bălan. Cazarea va fi asigurată la Cabana Piatra Singuratică din Munţii Hăşmaşu-Mare (cabana fiind în proprietatea composesoratului din Sândominic), iar activitatea principală va consta din studierea fenomenului de eroziune existent în zonă, respectiv conceperea şi implementarea unor măsuri de combatere a eroziuni solului existent pe toată porţiunea denumită „Pârtia de schi”, având lungimea de aproximativ 100 de metri, situată în imediata apropiere a Cabanei Piatra Singuratică. Pe lângă activitatea principală se vor organiza excursii zilnice cu scopul de a lua la cunoştinţă valorile peisagistice şi de altă natură al zonei, un accent deosebit punându-se pe zona denumită „Moara Dracilor”. Aici există un fenomen de eroziune naturală foarte interesant, de alt tip decât cel existent pe porţiunea denumită „Pârtia de schi”, care a fost provocat de intervenţia oamenilor. La aceste activităţi, în funcţie de specific, vor asista şi specialiştii Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş în calitate de rangeri sau experţi în probleme de mediu.
 
Gheorgheni, 27 august 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2024»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774