Premii acordate în cadrul Programului „Micii grădinari”

( Votări)177 vizualizări
Ca urmare a reuşitei de anul trecut şi în acest an Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita derulează programul Micii grădinari. Înscrierea în program s-a încheiat săptămâna trecută, seminţele fiind solicitate de 199 de elevi şi 9 clase. Programul nu se finalizează acum, cele mai frumoase grădini urmând a fi premiate. 
 Programul se adresează elevilor din clasele I-IV din judeţul Harghita. În Miercurea-Ciuc s-au înscris de la Şcoala generală József Attila 2 clase şi 20 de elevi, de la Şcoala generală Petőfi Sándor 1 elev, de la Şcoala generală Xantus János 3 clase, de la Şcoala generală Benedek Elek Avrămeşti 42 elevi, Şcoala generală din Valea lui Pavel 18 elevi, Şcoala generală din Fântâna Brazilor 13 elevi şi trei clase, Şcoala generală Mártonffy György din Cârţani 1 elev, Şcoala generală Tivai Nagy Imre din Sânmartin 1 clasă, iar de la Şcoala generală Andrei Şaguna din Topliţa 104 elevi. Conform celor spuse de Márton István, directorul asociaţiei intercomunitare, se vor împărţi până în data de 10 mai, 1175 pachete de seminţe de morcovi, salată, ridichi, mazăre şi dovleac. Acesta a mai adăugat că programul continuă, iar cele mai frumoase grădini vor fi premiate. Astfel cei înscrişi în program trebuie să trimită la o dată prestabilită, două fotografii, iar pe baza acestora se va hotărî care dintre grădini vor fi vizitate. Vor fi premiate grădinile a trei clase, respectiv 17 elevi participanţi la program. Premiile vor consta în 500 de lei pentru clase şi 250 lei pentru elevi.
Scopul programului este acela de a-i ajuta pe copii să descopere plăcerea oferită de grădinărit, gustul legumelor însămânţate, îngrijite şi recoltate de aceştia. Astfel ei vor putea face diferenţa dintre legumele cultivate de ei şi cele din supermarket-uri, nu numai în ceea ce priveşte gustul, ci şi utilitatea acestora. Rolul pedagogilor este indispensabil, deoarece aceştia au rolul de a-i sensibiliza pe copii în legătură cu importanţa acestui program.
„Consider important acest program şi extinderea lui, deoarece este parte din efortul nostru de a asigura trăsătura ecologică a judeţului Harghita. Realizările sunt mai valoroase atunci când suntem direct implicaţi în procesele de făurire a acestora, fie vorba şi de grădinărit. Noi adulţii avem responsabilitatea de a ne orienta copiii spre natură şi de a-i face conştienţi de valoarea acesteia”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.
Regulamentul programului poate fi găsit pe pagina de web: http://judetulharghita.ro/program_micii_gradinari
 
Miercurea-Ciuc, 25 aprilie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774