Forumul Tinerilor Pedagogi din Zona Odorhei – ediţia a IV-a

Forumul Tinerilor Pedagogi din Zona Odorhei – ediţia a IV-a

(0 Votări)100 vizualizări

Pentru 60 de participanti din zona Odorhei weekendul de 23-24 septembrie 2011 a fost plin de evenimente şi activităţi. Pentru a patra oară au avut prilejul să participe la Forumul Tinerilor Pedagogi din Zona Odorhei, unde au ascultat prezentări, au participat la workshop-uri şi la activităţi de timpul liber. 

 Activităţile acestui eveniment au avut ca locaţie Pensiunea Sopárkút din Homorod Băi şi au început vineri după-amiază. Educatoare, învăţătoare, profesori şi psihologi din 10 localităţi şi 25 de unităţi de învăţământ din regiunea Odorhei au luat parte la acest eveniment care a fost onorat şi de reprezentanţii mai multor instituţii: Consiliul Judeţean Harghita, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Uniunea Pedagogilor Maghiari din România, Serviciul de Consiliere Educaţională din Szolnok, Ungaria, Asociaţia Delphi.

Buna dispoziţie a participanţilor a fost asigurată încă de la început deoarece majoritatea participanţilor revin în fiecare an şi astfel pedagogii se cunosc intre ei (acest fapt ne dezvăluie unul dintre câştigurile forumului: pedagogii au un prilej de împrietenire, îşi pot dezvolta abilităţile sociale şi pot forma un grup de sprijin).
La deschiderea festivă a programului au luat cuvântul şi au salutat participanţii domnul Ferencz Salamon Alpár din partea Inspectoratului Judeţean Harghita, domnul Burus Siklódi Botond din partea Uniunii Pedagogilor Maghiari din România, doamna Lőrincz Csilla din partea asociaţiei Delphi, organizatorul evenimentului. Domnul Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a felicitat pe cei prezenţi şi a ţinut un scurt discurs despre ultimele realizări privind învăţământul.
Programa zilei de vineri a inclus şi o oră de botanică. În cadrul acestei ore în aer liber domnul Pálfalvi Pál, fost profesor de biologie a prezentat participanţilor flora specifică a zonei, iar organizatorii au prezentat nişte jocuri de cunoaştere, de iscusinţă, jocuri care pot fi folosite în şcoală atât în cadrul orelor de specialitate cât şi în cadrul activităţilor extracurriculare şi extraşcolare.
Domnul preşedinte Borboly a luat parte şi la activităţile de seară, având astfel posibilitatea de a discuta cu cei prezenţi despre problemele lor şi de a căuta soluţii.
Tema prezentărilor şi workshop-urilor din ziua de sâmbătă se concentra în jurul temei Părinţiii ca parteneri. De multe ori nu suntem conştienţi de faptul cât de important este să colaborăm cu părinţii, deşi putem atinge rezultate uimitoare dacă avem ca parteneri pe părinţi. Participanţii au primit şi nişte idei pentru câştigarea părinţilor ca parteneri.
După prezentarea programului Darabont, Fazakas Szabolcs a invitat învăţătorii şi profesorii prezenţi la un brainstorming: cum ar putea organiza pentru elevii mai mici ziua cetăţii Székely támadt.
Organizarea weekendului de formare şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor a fost asigurată şi coordonată de colegii din cadrul Asociaţiei Delphi (Kacsó Kati, László Laura, Lőrincz Csilla şi Varga Andrea). Costurile programului au fost finanţate din sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Harghita. Mulţumim Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat!
Acest program i-a ajutat pe participanţi să regândească relaţia profesori-părinţi, să identifice posibilele surse de conflict în această privinţă şi a arătat cum poate fi abordată această problemă dintr-un alt punct de vedere. A demonstrat cum se poate atinge o colaborare mai bună cu părinţii pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. A oferit un prilej profesorilor pentru dezvoltarea competenţelor de comunicare verbală şi nonverbală. A subliniat importanţa autocunoaşterii, a dezvoltării personalităţii. Jocurile şi activităţile din aer liber au ţintit creativitatea, atenţia participanţilor, dar şi abilităţile lor sociale. Un alt câştig al acestui weekend de formare este că a contribuit la dezvoltarea empatiei participanţilor şi a deprinderilor lor de colaborare. Toate acestea sunt importante pentru un pedagog. Evenimentele ca Forumul Tinerilor Pedagogi oferă un bun prilej învăţătorilor şi profesorilor de a îmbogăţi cunoştinţele lor psihologice, de a înţelege mai bine caracteristicile unei anumite categorii de vârstă, dar şi pentru a pune bazele unei parteneriate şi colaborări viitoare.
Feedback-urile participanţilor dar şi interesul demonstrat faţă de acest eveniment ne demonstrează că Forumul Tinerilor Pedagogi este un program care acoperă o carenţă pe paleta cursurilor de formare, flexibil să se adapteze cerinţelor de perfecţionare a pedagogilor, şi asigură un bun cadru pentru învăţători şi profesori să asimileze cunoştinţe şi idei noi, şi de a discuta provocările noului an şcolar.
 
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«decembrie, 2024»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE