Sprijin pentru tinerii aflaţă în căutarea unui loc de muncă

( Votări)48 vizualizări
Acest program este destinat integrării tinerilor pe piaţa muncii, în data de 8 mai la Miercurea-Ciuc fiind semnat în acest sens un protocol între reprezentanţii agenţiei de ocupare a forţei de muncă şi consiliul judeţean. A început astfel seria de forumuri prin care tinerii în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de sprijin, sfaturi în acest sens.
La sediul consiliului judeţean din Miercurea-Ciuc, în data de 8 mai, s-a iniţiat programul Integrarea tinerilor pe piaţa muncii. Cei interesaţi au fost salutaţi de către vicepreşedintele consiliului judeţean Sófalvi László, care a subliniat importanţa procesului de integrare a tinerilor pe piaţa muncii.
– Consiliul judeţean acordă o importanţă însemnată tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, este necesară acordarea şansei ca aceştia să îşi poată face cunoscută personalitatea şi aptitudinile – a spus vicepreşedintele.
Directorul Agenţiei de ocupare a forţei de muncă Harghita, Tiberiu Pănescu i-a salutat de asemenea pe cei prezenţi spunând că rata şomajului în rândul tinerilor este de 21%, aici nefiind incluşi tinerii cu studii superioare. Rata ridicată a şomajului este rezultatul faptului că tinerii primesc târziu consiliere în legătură cu aptitudinile proprii şi cerinţele de pe piaţa forţei de muncă.
S-a semnat ulterior de către reprezentanţii agenţiei de ocupare a forţei de muncă şi cei ai Consiliului Judeţean Harghita protocolul de colaborare, trecându-se mai apoi la partea tehnică a întâlnirii pe parcursul căreia cei prezenţi au putut afla informaţii folositoare pe acestă temă. Dr. Bodó Julianna, profesor al Universităţii Sapientia, sucursala Miercurea-Ciuc a fost moderatoarea acestui forum, lucrările forumului fiind continuate de Virágh Zsuzsanna şi Nagy Ibolya, reprezentantele agenţiei de ocupare a forţei de muncă, care au oferit informaţii utile despre modalitatea de scriere a unui CV, pregătirea pentru un interviu, condiţiile de iniţiere a unei afaceri. Consultantul de marketing Szőcs Barna, a continuat lucrările forumului, urmat fiind de directorul Zonda Erika din partea Direcţiei de programe şi dezvoltare rurală care a făcut o prezentare cu tema Susţinerea organizaţiilor de tineret – scrierea de proiecte. Szentes Csaba, primarul comunei Siculeni a vorbit despre situaţia tinerilor din administraţie, Csonta László din partea Asociaţiei Zöld Székelyföld, a prezentat conceptul Fii şi tu verde! Evenimentul a fost încheiat de programul profesorului Adorján Attila de la Liceul de artă din Miercurea-Ciuc.
Seria acestor forumuri va fi continuată la Odorheiu-Secuiesc, Topliţa, Gheorgheni şi în acele localităţi unde se va solicita organizarea acesteia.
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE