Sprijin pentru activităţile cultelor religioase

( Votări)51 vizualizări
Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita care a avut în data de 28 mai 2013, a avut pe ordinea de zi numeroase proiecte de hotărâre. În lipsa preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, şedinţa a fost condusă de unul din vicepreşedinţii consiliului judeţean, şi anume de către Petres Sándor. La şedinţă s-a aprobat alocarea sumei de 132.440 lei din bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita pe anul 2013, privind aprobarea Programului de cooperare al Consiliului Judeţean Harghita în vederea sprijinirii unor activităţi ale cultelor religioase. 
 Printre proiectele de hotărâre care au fost adoptate la şedinţa ordinară menţionăm cele cu privire la aprobarea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli a judeţului Harghita la 31 martie 2013, a taxelor speciale pentru cursurile de formare profesională pe anul 2013, sau proiectul de hotărâre care face referire la aprobarea unor tarife în domeniul drumurilor publice.
Includerea în domeniul public al judeţului şi darea în administrarea consiliului local al comunei Mădăraş a unei porţiuni din sistemul de electrificare pe Harghita Mădăraş, respectiv darea în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a unor imobile aparţinând domeniului public judeţean, s-au numărat printre hotărârile adoptate la şedinţă. La fel s-a întâmplat şi în cazul hotărârilor cu privire la proiectele şi documentaţiile tehnice în cadrul lucrărilor de amenajare a drumurilor judeţene DJ 123B Bancu-Misentea, modernizarea drumului judeţean DJ 123E, Miercurea-Ciuc – Păuleni – DN12A, a DJ 134A Şoimuşu-Mic – Cristuru-Secuiesc, respectiv a DJ 123D Sâncrăieni – Sântimbru-Băi.
Până în prezent în judeţul Harghita nu a existat personal specializat în salvarea persoanelor care au suferit accidente în apă sau în peşteri, iar în urma cursurilor de calificare la care au luat parte membrii Serviciului Public de Salvamont al Consiliului Judeţului Harghita, există personal specializat în acest sens. Astfel prin proiectul de hotărâre s-a votat înfiinţarea Serviciului Public Salvaspeo pe lângă Serviciul Public de Salvamont. Totodată s-a hotărât şi asupra schimbării denumirii Serviciului Public de Salvamont în Serviciul Public de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean.
Cât priveşte implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Harghita”, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea master planului actualizat şi a actelor aferente, iar vicepreşedintele consiliului judeţean, Petres Sándor şi-a exprimat speranţa că acesta este demersul final înaintea semnării contractului de finanţare şi a definitivării acestui proiect.
 
Miercurea-Ciuc, 28 mai 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774