Şirul de evenimente Şcoala generaţiilor

( Votări)61 vizualizări
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita a organizat şirul de evenimente Şcoala generaţiilor, scopul acestora fiind cooptarea tinerilor în procesul de dezvoltare al judeţului, respectiv la contribuţia acestora în dezvoltarea socială a acestuia.  
 Aceste întâlniri au oferit posibilitatea tinerilor şcolari de a se întâlni cu personalităţi marcante din sfera culturală şi comercială, personalităţile împărtăşindu-le tinerilor din experienţele lor. Conceptul cheie al proiectului este transferul de cunoştinţe, menirea acestuia fiind construirea unei punţi de legătură între generaţii.
 
În cadrul proiectului s-au organizat trei astfel de întâlniri: în data de 29 octombrie la Miercurea-Ciuc această întâlnire s-a desfăşurat la liceul de artă şi i-a avut ca invitaţi pe Haszmann Pál, directorul muzeului cu acelaşi nume şi pe Biró A. Zoltán, decanul Universităţii Sapienţia din Miercurea-Ciuc; în data de 30 octombrie la Liceul Tamási Áron din Odorheiu-Secuiesc, invitaţi au fost Csutak István expert în politici regionale şi istoricul Hermann Gusztáv; în data de 31 octombrie, tot la Odorheiu-Secuiesc, la Liceul pedagogic Benedek Elek, invitaţi au fost Csáki Rozália, directoarea Fundaţiei Comunitare Odorheiu-Secuiesc şi maestrul sculptor András Lajos, au fost cei care au ţinut prelegeri în faţa şcolarilor. Aceste întâlniri au oferit posibilitatea tinerilor şcolari de a pune întrebări, să îşi exprime părerea şi de a se implica în discuţii directe.
 
Gászpor István, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Harghita a afirmat: „În zilele noastre se vorbeşte tot mai des despre modernizarea, dezvoltarea Ţinutului secuiesc, respectiv despre rolul pe care îl au tinerii în aceste procese. Trebuie să ne concentrăm pe educaţia acestora, iar experienţele generaţiilor mai în vârstă trebuie luate în considerare. Iniţiativa Şcoala generaţiilor are ca scop principal dialogul dintre generaţii, dialog care trebuie să aibă ca scop crearea unui viitor cât mai prosper în Ţinutul secuiesc. Proiectul este desfăşurat prin intermediul asociaţiei de dezvoltare a Consiliului Judeţean Harghita, sponsor principal fiind Fondul Cultural Naţional”.
 
Aceste evenimente se vor desfăşura în continuare în localităţile Miercurea-Ciuc, Gheorgheni şi Odorheiu-Secuiesc.
 
Miercurea-Ciuc, 31 octombrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE