Serie de consultări cu intelectualii din mediu rural

( Votări)50 vizualizări
La Gălăuţaş s-a discutat despre sistemul de asistenţă medicală şi despre turism
 
În cadrul programului Consiliului Judeţean Harghita „Academia Harghiteană” a fost organizată o consultare cu intelectualii din Gălăuţaş în data de 23 noiembrie. Duda Tihamér Attila, directorul executiv al Casei de Asigurări de Sănătate Harghita şi Horváth Alpár, cadru didactic universitar au avut prezentări cu tema asistenţei medicale asigurate prin medicii de familie, respectiv turismul din Ţinutul Secuiesc.
 
 
Din partea Consiliului Judeţean Harghita, consilierul Bende Sándor a salutat publicul. Duda Tihamér Attila a oferit informaţii despre sistemul de asistenţă medicală din judeţul Harghita şi a prezentat funcţionarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Ministerului Sănătăţii. În prezent în judeţul Harghita sunt 150 de medici de familie, din care 68 în oraşe şi 82 în mediu rural. În comunele Săcel şi Dârjiu nu există în mod permanent medic de familie, serviciul de asistenţă medicală fiind asigurată de medicii din Secuieni şi Ulieş. În continuare a prezentat serviciile plătite de către sistemul de asigurări de sănătate: serviciile medicale de urgenţă, constatarea şi urmărirea bolilor infecţioase, înregistrarea şi urmărirea stării de sănătate a femeilor gravide, vaccinele, eliberarea de documente medicale, servicii de planificare familială. De asemenea a prezentat serviciile oferite persoanelor asigurate, obligaţiile medicilor de familie şi obligaţiile persoanelor asigurate.
 
Horváth Alpár a prezentat Strategia Turistică a Judeţului Harghita, în viziunea căreia judeţul Harghita, în colaborare cu judeţul Covasna, va fi una dintre cele mai semnificative destinaţii turistice din România, bazate pe ecoturismul specific şi turismul activ, completate de elemente culturale şi de turism rural. Strategia are cinci axe principale: construirea şi valorificarea resurselor turistice naturale şi cele create de om, stimularea dezvoltării infrastructurii serviciilor de cazare turistică, dezvoltarea unui sistem al organizaţiilor din domeniul turismului din judeţul Harghita, îmbunătăţirea condiţiilor de formare profesională a persoanelor angajate în domeniul turismului, respectiv marketingul specific al Ţinutului Secuiesc.
 
 
 
Miercurea-Ciuc, 23 noiembrie 2011
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774