Se vor finaliza lucrările pe DJ 132

(1 Votări)83 vizualizări

La sediul Consiliului Județean Harghita, a avut loc în data de 8 ianuarie semnarea contractului de finalizare a lucrărilor de reabilitare ale drumului județean DJ 132, începute în anul 2008. La conferința de presă au fost prezenți Borboly Csaba, președintele consiliului județean, Barti Tihamér, vicepreședintele consiliului județean, Izsák Ferenc-Lóránt din partea firmei executante – Multipland SRL.

Borboly Csaba a prezentat situația care a condus la întârzierea finalizării lucrărilor pe această porțiune de drum și care s-a datorat faptului că firmele care au câștigat execuția lucrărilor de reabilitare în anul 2008 au intrat în reorganizare, consiliul județean fiind nevoit să rezilieze astfel contractul semnat cu acestea. Finanțarea acestor lucrări s-a făcut din bani europeni, iar dată fiind situația creată a fost nevoie de reactualizarea contractului inițial, cu acordul Uniunii Europene, prin intermediul ministerului de resort, astfel reușindu-se organizarea unei noi proceduri de achiziție, câștigată de firma Multiplan SRL. „Semnarea acestui contract reprezintă  o mare reușită și datorită faptului că locuitorii din Vlăhița, Ocland, Lueta și Merești vor beneficia, în sfârșit, de condiții corespunzătoare necesare deplasării în siguranță. Pe această cale le cer scuze  acestora și doresc să îi asigur de faptul că instituția pe care o conduc și eu personal, vom face tot ceea ce este nevoie pentru ca locuitorii județului să beneficieze de condiții decente de trai, în speță de drumuri practicabile”, a afirmat președintele consiliului județean.
Vicepreședintele consiliului județean, Barti Tihamér a prezentat câteva date tehnice referitoare la această investiție a cărei valoare se ridică la aproximativ 11 milioane de lei (fără TVA), precizând că termenul de execuție este de șapte luni, se vor construi  nouă poduri și se va reface stratul de uzură pe o porțiune de drum de 4,5 kilometri.
Izsák Ferenc Lóránt, reprezentantul firmei executante a spus că se va face tot posibilul pentru a duce la bun sfârșit aceste lucrări până finele anului.
Au fost prezenți la conferința de presă și primarii localităților Vlăhița, Rus Sándor și cel al localității Merești, Rigó Mihály. Ambii au ținut să-și exprime speranța ca lucrările vor fi realizate, în ciuda numeroaselor probleme ivite, în cel mai scurt timp.


Miercurea-Ciuc, 8 ianuarie 2015

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774