Se va rezolva în scurt timp şi problema deszăpezirii drumurilor judeţene din zona Odorhei

( Votări)66 vizualizări
Pentru rezolvarea problemelor întâmpinate la deszăpezirea drumurilor judeţene din zona Odorhei, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba a făcut apel la înţelegerea populaţiei până la sfârşitul de săptămână. Acesta a afirmat în data de 13 decembrie că este informat despre faptul că în noaptea precedentă s-au întâmpinat probleme din cauza ninsorilor. Mai mulţi şoferi de camioane au pornit la drum nepregătiţi pentru traficul în condiţii de iarnă şi în lipsa lanţurilor de zăpadă au blocat traficul pe unele porţiuni de drum. 
 „Noaptea trecută au întâmpinat dificultăţi 15 camioane. În urma acestor situaţii şi pentru evitarea pe viitor a problemelor, am cerut prefecturii impunerea restricţiilor de greutate pe drumurile judeţene” , a afirmat preşedintele consiliului judeţean. În ceea ce priveşte lucrările de deszăpezire a drumurilor din zona Odorhei, acesta a menţionat: „Am publicat pentru a treia oară anunţul de achiziţie publică pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire; ca şi în situaţiile precedente firmele nu s-au prezentat la procedură. De această dată o singură firmă şi-a înaintat oferta, procedura de semnare a contractului fiind iniţiată deja şi va fi finalizată în cursul zilei de luni. Până atunci apelez la înţelegerea locuitorilor, sfătuindu-i pe toţi cei care doresc să pornească la drum să consulte previziunile meteo înainte şi să se intereseze despre starea drumurilor judeţene la numărul de telefon 0266-207774 sau la adresa de e-mail dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro.”
Borboly Csaba a mai adăugat faptul că până la intrarea în vigoare a contractelor de deszăpezire este posibil să existe probleme pe drumurile judeţene, însă prin colaborare şi munca în echipă, zi şi noapte se va încerca asigurarea curăţirii drumurilor. Preşedintele consiliului judeţean a ţinut să mulţumească primarilor pentru colaborarea şi ajutorul acordat în soluţionarea problemelor ivite din cauza ninsorilor.
În data de 11 decembrie s-a încheiat procedura de achiziţie publică pentru lucrările de deszăpezire pentru o lungime de 160 de kilometri de drum judeţean rămaşi necontractaţi din lipsa neprezentării firmelor la procedură. Excepţie face drumul judeţean DJ 132 (Vlăhiţa – Ocland – limita cu judeţul Braşov), despre situaţia de acolo preşedintele consiliului judeţean a afirmat că din cauza contestării unei firme, lucrările de deszăpezire nu vor putea fi efectuate în mod oficial, şi a făcut apel la ajutorul direcţiei drumurilor naţionale.
Lucrările de deszăpezire pe cei 160 kilometri au fost adjudecate firmei Fundamenta SRL. Aceste drumuri sunt: 123B (Minsentea – Miercurea-Ciuc), 123C (Fitod: 123B – centru), 131 (Feliceni – Limită cu judeţul Covasna), 132 (Ocland – Mereşti – DN13A, limita cu judeţul Braşov – Satu Nou), 132B (limita cu judeţul Braşov – Orăşeni), 133 (Orăşeni – Sânpaul, Intersecţie Mujna – Ulieş, Mujna – limita cu judeţul Mureş), 137 (Cristuru-Secuiesc – Odorheiu-Secuiesc), 137A (DJ137 – ulieş), 138 (Brădeşti – Liban, Liban – Valea Strâmbă), 174A (DN15 – Bilbor).
Vicepreşedintele consiliului judeţean, Birtalan József, responsabil cu întreţinerea de iarnă a drumurilor judeţene, a afirmat că s-a lucrat mult pentru asigurarea lucrărilor de deszăpezire pe toţi cei 860 de kilometri de drumuri judeţene, deşi la începutul anului la planificarea bugetară, guvernul nu a luat în calcul faptul că judeţul Harghita dispune de cea mai mare lungime de drumuri judeţene şi a alocat pentru aceste lucrări tot atâtea fonduri sau chiar mai puţine, ca şi judeţelor a căror lungime de drumuri judeţene este mult mai mică decât a celor din Harghita. Problema s-a agravat prin neprezentarea firmelor la procedurile de achiziţii publice a lucrărilor de deszăpezire.
„Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile judeţene, iar din cauza viscolului şi a căderilor abundente de zăpadă pe unele porţiuni de drum este obligatorie folosirea lanţurilor de zăpadă”, a afirmat vicepreşedintele consiliului judeţean.
 
Miercurea-Ciuc, 13 decembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774