Se reabilitează podul din Sânpaul

( Votări)66 vizualizări
Dacă starea vremii permite şi nu vor exista alte situaţii neprevăzute, lucrările de reabilitare ale podului din Sânpaul se pot finaliza în trei luni. Lucrările de reabilitare ale podului, periculos din punct de vedere al circulaţiei rutiere, au început în data de 13 iulie în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, vicepreşedintelui Sófalvi László, consilierilor judeţeni Tordai Árpád şi Pálffy Domokos, Bartalis Árpád, coproprietarul firmei Viaduct, Fülöp Székely István, inginer responsabil pentru executarea lucrărilor, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale. 
 „Podul situat pe sectorul de drum dintre Sânpaul şi Ocland al DJ131 este într-o stare precară, structura acesteia este ruginită şi pe-alocuri s-a surpat. Decizia Consiliului Judeţean Harghita este oportună, deoarece podul este deja de doi ani periculos din punctul de vedere al circulaţiei rutiere”, a declarat primarul localităţii Sânpaul, Kerekes Péter Tivadar.
În opinia lui Borboly Csaba, preşedintele autorităţii judeţene, Consiliul Judeţean Harghita va pune accent în acest an pe reabilitările de drumuri din regiunea Odorhei, însă pentru reabilitarea DJ131 s-au alocat fonduri semnificative începând din anul 2008. Din perspectiva dezvoltării durabile a unei localităţi, dezvoltarea infrastructurii este primordială. Podul din Sânpaul, parte a DJ131, este un element infrastructural foarte important, în lipsa acesteia legătura cu judeţul Covasna ar fi posibilă doar printr-un drum ocolitor în direcţia Mereşti.
Ca un prim pas al lucrărilor, în vederea asigurării continuităţii circulaţiei, se va construi un pod de înlocuire. Pe durata lucrărilor circulaţia rutieră va fi deviat pe acest pod.
 
Miercurea-Ciuc, 13 iulie 2010
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774