Se amână ședința extraordinară a consiliului județean

(0 Votări)73 vizualizări

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a anunțat faptul că ședința extraordinară a consiliului județean, programată a avea loc în data de 24 ianuarie în localitatea Lutița, se amână pentru data de 25 ianuarie și va avea loc tot la Lutița, la casa de cultură, cu începere de la ora 18,00.

Motivul amânării ședinței este acela că în situația actuală consiliul județean ar putea decide doar asupra unei fracțiuni din sumele aflate la dispoziție.

„Este dificil a decide doar asupra unei părți din suma de bani aflată la dispoziția consiliului județean, fără să fim atenți la utilizarea veniturilor suplimentare din cursul anului și la folosirea acestora în localitățile din județ.  Suma despre care ar decide mâine consiliul județean este de 16,5 milioane lei, în timp ce bugetul consiliului județean și valoarea limitei de credit aflată la dispoziția acestuia este de zece ori mai mare și reprezintă 187 milioane de lei”, a afirmat președintele consiliului județean.

De altfel, anul acesta este întocmit pentru prima oară un grup de lucru care s-a ocupat cu elaborarea de sugestii cu privire la aceste sume și la modalitatea de distribuire a acestora, ținându-se cont de investițiile de pe parcursul întregului an și fiind în concordanță cu acestea.

În urma acestei ședințe vor fi luate decizii importante: redistribuirea bugetului pentru localități, urmând ca acestea să poată utiliza aceste sume pentru proiectele de dezvoltare proprii și pentru rambursarea datoriilor, având în vedere bugetul propriu al consiliului județean, care are o valoare semnificativ mai mare.

Grupul de lucru nu a reușit să coordoneze și să elaboreze din timp propunerea definitivă datorită faptului că persoanele competente din cadrul consiliului județean  nu a elaborat în timp util și corespunzător documentația necesară în acest sens.

Miercurea-Ciuc, 23 ianuarie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774