Sărbătoarea celor o mie de fete secuience

( Votări)81 vizualizări
Şi în acest an, sâmbătă, 6 iulie, se organizează Ziua celor o mie de fete secuience la Şumuleu-Ciuc. Organizatorii din acest an ai evenimentului sunt Primăria municipiului Miercurea-Ciuc, Ansamblul Naţional Secuiesc Harghita şi Fundaţia Zilei celor o mie de fete secuience, coorganizatori – Consiliul Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Covasna şi asociaţia meşteşugarilor din Secuime. 
 Viceprimarul Antal Attila a declarat că până în momentul de faţă şi-au semnalat prezenţa la eveniment aproximativ 1400 de persoane, însă se preconizează că numărul acestora va fi mult mai mare. De asemenea, pe această cale viceprimarul a îndemnat familiile să vină cu mic cu mare la eveniment. Gazda sărbătorii din acest an va fi localitatea Racu, care prin numeroasa participare de anul trecut şi-a câştigat acest drept.
Programul zilei va începe cu adunarea participanţilor, începând cu ora 9,30 pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc (Piaţa Libertăţii), mai apoi urmând deplasarea festivă a acestora spre Biserica Franciscană din Şumuleu-Ciuc, unde cu începere de la ora 11,00 va avea loc serviciul religios în cinstea acestui eveniment. Sărbătoarea va continua în şaua dintre Şumuleu Mic şi Şumuleu Mare, iar organizatorii au pregătit programe menite a le fi pe placul tuturor participanţilor. Dansul popular, diferitele jocuri, prezentările modalităţilor de confecţionare a costumelor populare, concursul celor mai deosebite costume populare şi diferitele întreceri vor completa tabloul evenimentelor organizate cu această ocazie.
Cu începere de la ora 15,00 membrii Ansamblului Naţional Secuiesc Harghita vor prezenta un spectacol festiv, inspirat din folclorul tradiţional, spectacol care a avut mare succes la public. Membrii grupurilor de dansuri populare vor avea ocazia să-şi prezinte, în faţa publicului, cunoştinţele în materie de dans, dar şi unicitatea costumului lor popular.
Şi la ediţia din acest an se va organiza expoziţie şi târg de produse meşteşugăreşti, anunţându-si intenţia de participare 60 de meşteşugari. Va fi organizat şi un cort unde vor fi prezentate costume populare şi unul cu tehnici de confecţionare a acestora, iar persoanele interesate vor putea participa la activităţile de coasere a costumelor populare. O noutate este reprezentată de faptul că la parada portului popular, din acest an vor fi premiaţi şi bărbaţii.
Conform celor declarate de András Mihály, directorul Ansamblului Naţional Secuiesc Harghita, „această sărbătoare este cea mai mare sărbătoare din Ţinutul Secuiesc şi ne străduim să aducem în fiecare an un aport la reuşita acestui eveniment”.
 
Miercurea-Ciuc, 2 iulie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774