Săptămâni Secuieşti în magazinele Cora din Ungaria

( Votări)63 vizualizări
Cele trei camioane cu produse tradiţionale din judeţul Harghita, care au pornit weekend-ul trecut din Miercurea Ciuc spre Ungaria au ajuns la destinaţie, astfel în urma deschiderii oficiale a evenimentului în data de 7 mai, ora 14.00 în hipermarketul Cora din Törökbálint (str. Torbágy. nr 1.), locuitorii din Ungaria vor avea posibilitatea de a cumpăra aceste produse. Produsele vor fi vândute în hipermarketele Cora din Szolnok, Szeged, Miskolc, Debrecen şi Budapesta în cadrul programului „Săptămâni Secuieşti”. Produsele au fost furnizate de şapte producători din judeţul Harghita şi una din Pănet, judeţul Mureş, fiind transportate: caşcaval, maioneză, miere, apă minerală, napolitane, suc de afine, suc de mere, respectiv produse de ceramică. Firmele participante: Biofruct Srl., Gáll Erzsébet producător, Perla Harghitei S.A., Harmopan S.A., Iolimex Srl., Apicultura Szász, Therezia Srl., Vitos Kerámia Srl.

Mulţumită Consiliului Judeţean Harghita şi societăţii comerciale Magyar Hipermarket Srl., în perioada 7-22 mai cumpărătorii pot achiziţiona produse tradiţionale din Harghita. Autoritatea judeţeană consideră ca fiind importantă promovarea şi valorificarea produselor tradiţionale din zonă, astfel această colaborare cu lanţul de magazine Cora este una benefică, a declarat în privinţa Săptămânilor Secuieşti Borboly Csaba, preşedintele consiliului judeţean. Consiliul judeţean a purtat negocieri cu Cora în repetate rânduri, fiind organizată în martie la Budapesta o prezentare de produse cu degustare, în cadrul căreia produsele tradiţionale din Harghita au avut succes, devenind posibilă continuarea demersurilor. „Sprijinim colaborarea producătorilor din regiune, demersurile în acest sens având deja rezultate”, a declarat Borboly, după ce a vizitat locul unde au fost încărcate produsele în camioane înainte de pornirea acestora spre Ungaria.
Preşedintele autorităţii judeţene şi-a exprimat speranţa în faptul că în Ungaria oferta produselor secuieşti, precum şi sfera producătorilor care îşi valorifică produsele în ţară şi peste hotare se va extinde, menţionând că majoritatea produselor ar putea obţine calificativul „bio”. Borboly Csaba este încrezător în faptul că această acţiune este doar un început, deoarece intenţia este extinderea sferei producătorilor din judeţ care îşi valorifică produsele prin rafturile hipermarketelor.Miercurea Ciuc, 3 mai 2010  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774