Săptămâni Secuieşti în magazinele Cora din Ungaria

( Votări)72 vizualizări

Mulţumită Consiliului Judeţean Harghita şi societăţii comerciale Magyar Hipermarket Srl. în perioada 7-22 mai cumpărătorii pot achiziţiona şi degusta produse tradiţionale secuieşti. În cadrul evenimentului Săptămâni Secuieşti hipermarketele Cora din Szolnok, Szeged, Miskolc, Debrecen, Budakalász, Fót şi Törökbálint au printre ofertele lor şaptezeci de tone de produse furnizate de şapte producători din judeţul Harghita şi una din Mezőpanit: caşcaval, suc de afine, maioneză, miere, apă minerală, napolitane, suc de mere, precum şi ceramice. Firmele participante sunt: Biofruct Srl., Gáll Erzsébet producător, Hargita Gyöngye SA, Harmopan SA., Iolimex Srl., apicultura Szász, Therezia Srl., Vitos Kerámia Srl.

Printre programele Consiliului Judeţean Harghita se află încă din anul 2008 sprijinirea producătorilor din regiune în vederea intrării acestora cu produsele lor tradiţionale pe diferite pieţe. Iniţial aceste produse s-au promovat prin prezentări, târguri, expoziţii organizate atât în România, cât şi în Ungaria..

În luna decembrie 2009 magazinul Cora s-a adresat Consiliului Judeţean Harghita cu cererea ca aceste să participe la evenimentul Săptămânile Secuieşti. S-au purtat în acest sens negocieri, iar în urma acestora în luna februarie 2010 s-a organizat o prezentare de produse în Budapesta, fiind prezentate mai mult de 100 de produse a 32 de firme. Magazinul Cora a comandat mai mult de 80 de produse a 21 de producători. Din nefericire comanda a trebuit refuzată de unii producători din următoarele motive. Uniunea Europeană a interzis exportul de carne de porc, din cauza gripei porcine, respectiv producătorii produselor tradiţionale secuieşti - caşcavalul, brânza dulce din lapte de vacă şi oaie din Valea Strâmbă -  nu au avut autorizaţiilor medico-veterinare necesare, iar din cauza perioadei de timp relativ scurte nu au avut posibilitatea de a-l obţine, respectiv au fost producători care nu au avut posibilitatea de a utiliza etichetarea produselor cu coduri de bară. Cu toate acestea, lista producătorilor cuprinde opt firme, în total cu 56 de tipuri de produse.

În opinia lui Borboly Csaba, preşedintele autorităţii judeţene, producătorii din această regiune au posibilitatea de a-şi prezenta produsele pe piaţa din Ungaria. ”Colaborarea cu Cora este o oportunitatea excelentă, deoarece îmbinând experienţele unei firme multinaţionale cu produse sănătoase, de calitate există şansa de a atrage atenţia întregii lumi asupra valorilor pe care o avem şi pentru a învăţa metodele moderne de valorificare. Această acţiune este doar primul pas, intenţia noastră este de a-le extinde, incluzând din ce în ce mai multe firme cu produse variate” a declarat preşedintele în cadrul deschiderii oficiale a Săptămânilor Secuieşti.

„Este o deosebită plăcere pentru Cora de a asigura prezentarea brandului Ţinutul Secuiesc. Colaborăm cu partenerii noştri ca astfel cumpărătorii să aibă posibilitatea de lua cu ei acasă o parte din atmosfera Ţinutului Secuiesc, de a se bucura de produse tradiţionale, originale. În această acţiune producătorii, firmele, precum şi Consiliul Judeţean Harghita se dovedesc a fi buni parteneri şi le mulţumim pentru acest lucru” a declarat Kertai István, directorul hipermarketului Cora din Törökbálint.

La evenimentul deschiderea Săptămânilor Secuieşti a fost prezent şi deputatul europarlamentar Sógor Csaba, care în cuvântarea lui a spus că speră că prin sprijinul franţuzesc prin care lanţul de magazine Cora din Ungaria a organizat Săptămânile Secuieşti, aceste produse vor avea un loc şi la Brusel şi Paris. 

 

  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774