Salvamontişti premiaţi la Miercurea-Ciuc

( Votări)43 vizualizări
Serviciul Public de Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita a făcut în data de 21 decembrie prezentarea realizărilor din acest an, planurile de viitor şi premierea membrilor echipelor salvamont. 
 Fekete Örs, conducătorul serviciului de salvamont, a spus că anul 2012 a reprezentat pentru serviciu anul achiziţiilor. Prin intermediul proiectelor consiliului judeţean s-a reuşit achiziţionarea de utilaje speciale şi echipamente de prim-ajutor. Astfel s-a reuşit eficientizarea serviciului, s-a îmbunătăţit timpul de reacţie. Cele 128 de activităţi organizate de către serviciul de salvamont au implicat peste 1500 de elevi din 60 de şcoli, iar în activităţile organizate au fost implicaţi şi asistenţi maternali din sistemul social de protecţie a copilului. Au fost reamenajate şi digitalizate 120 de kilometri de poteci turistice, 19 panouri, 20 de indicatoare, 4 refugii, s-au amenajat 16 noi trasee de alpinism. De asemenea s-a editat primul îndrumar de alpinism în trei limbi, s-a înfiinţat serviciul de scafandri şi s-a început organizarea şi instruirea echipei de salvatori în peşteri. Au fost alertaţi în mai mult de 600 de cazuri, au intervenit şi în alte judeţe. La finalul prezentării, Fekete Örs a ţinut să mulţumească conducerii şi angajaţilor Consiliului Judeţean Harghita, dar şi voluntarilor.
Birtalan József, vicepreşedintele consiliului judeţean a vorbit despre importanţa muncii întreprinse de membrii serviciului, totodată felicitându-i pe aceştia. Preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba a vorbit despre provocările şi direcţia pozitivă a activităţii serviciului salvamont. Acesta a afirmat că nu există o schemă unică care trebuie urmată în soluţionarea dificultăţilor, însă este nevoie de extindere constantă. Pentru aceasta se vor organiza noi concursuri de proiecte, foarte importantă fiind mediatizarea cât mai largă a publicaţiilor serviciului, pentru a face cât mai cunoscută activitatea şi rezultatele acesteia. Printre planurile serviciului a fost amintită şi dorinţa de publicare a unui manual de geografie. În legătură cu dezvoltarea turistică, s-a amintit proiectul comun Csomád–Bálványos cu judeţul Covasna, respectiv Asociaţia de dezvoltare comunitară Munţii Harghita, dar i discuţiile în curs de desfăşurare cu judeţele învecinate.
Salvamontiştii din Gheorgheni au primit premiul pentru organizarea programului cu cei mai mulţi participanţi, şi anume concursul de orientare la care au participat 280 de copii. Cel mai important proiect a fost desemnat cel al salvamontiştilor din Ciuc, pentru marcarea prăpăstiilor miniere, iar pentru organizarea evenimentului „Székely majális”, recunoaşterea a fost a salvamontiştilor din Odorhei. Salvamontiştii din Topliţa au fost recunoscuţi pentru cel mai frumos proiect care a vizat înfiinţarea popasuri, curăţarea izvoarelor şi săparea de fântâni. Pentru munca sa de voluntariat şi dovada de altruism a fost recunoscut Kiss Tivadart, care lucrează ca salvamontist voluntar de 30 de ani, fiind totodată şi îndrumător la şcoala naţională de salvamont.
 
Miercurea-Ciuc, 21 decembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774