S-a lansat concursul de proiecte pentru prima ediţie a Bienalei de artă fotografică din Ţinutul Secuiesc

( Votări)38 vizualizări
Consiliile Judeţene Covasna şi Harghita, organizează împreună cu clubul de foto Camera Club Siculorum, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Centrul Cultural Judeţean Harghita un concurs de artă fotografică în mai multe categorii, în vederea promovării valorilor Ţinutului Secuiesc. 
 Prima ediţie a Bienalei de artă fotografică va marca deschiderea „Zilelor Ţinutului Secuiesc”, ediţia a IV-a, fiind organizată în cadrul acestei serii de evenimente, la fel ca şi Bienala de grafică din Ţinutul Secuiesc, ajunsă la a doua ediţie în 2012. Cele două evenimente vor fi organizate alternativ, din doi în doi ani.
Iniţiatorul Bienalei de artă fotografică, Kovács László Attila, preşedintele clubului de foto Camera Club Siculorum, consideră cel mai important lucru că prin Bienala nu vor mai dispărea în anonimat imaginile deosebit de valoroase ale Ţinutului Secuiesc, realizate nu numai de fotografi locali. Va fi importantă prezentarea laolaltă a aceleaşi situaţii văzută prin ochii unui fotograf local, sau ai unui american, polonez ori japonez. Kovács a subliniat: „Sunt foarte mulţumit pentru faptul că conducerea celor două judeţe a îmbrăţişat această iniţiativă. Pe parcursul anilor, Bienala de artă fotografică se va remarca nu numai prin conservarea valorilor artei şi prin misiunea sa de documentare a valorilor din Ţinutul Secuiesc, dar vor fi înregistrate într-un mod specific şi unic şi transformările suferite de regiune.”
Bienalele organizate ca rod al colaborării dintre judeţele secuieşti vor asigura o deschidere remarcabilă pentru seria de evenimente intitulată „Zilele Ţinutului Secuiesc”, având ca scop consolidarea identităţii comunităţilor secuieşti, promovarea atât pe plan local, cât şi în străinătate a valorilor culturale din Ţinutul Secuiesc.
 
Pentru mai multe informaţii privind concursul şi pentru descărcarea fişei de înscriere accesaţi paginile www.kultkov.rowww.sepsiszentgyorgy.info, precum şi www.aafro.ro.
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774