S-a găsit o soluţie pentru problemele de încălzire ale instituţiilor de învăţământ din Bălan

( Votări)63 vizualizări

În cadrul întâlnirii organizate la Prefectura Judeţului Harghita din Miercurea-Ciuc, în data de 26 octombrie 2011, s-a ajuns la un consens cu privire la problemele de încălzire ale instituţiilor de învăţământ din Bălan.

La consultare au participat prefectul judeţului Ladányi László-Zsolt, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita,  inspectorul şcolar general Ferencz S. Alpár, Mihai Mereş, primarul localităţii Bălan, Nistor Imre viceprimar, respectiv Kele János, directorul executiv a Hargita Gaz SA.

„S-a demonstrat că prin dialog problemele se pot rezolva la nivel local”, a declarat Borboly Csaba, exprimându-şi bucuria pentru soluţionarea rapidă a problemei. A mai accentuat că valoarea totală a facturilor neachitate de consiliul local, cu penalităţile de întârziere, ajunge la suma de peste 400 mii de lei, sumă care trebuie plătită furnizorului de gaze. Din fondul de rezervă al consiliului judeţean se va aloca suma de 41.000 de lei pentru Şcoala Generală nr. 1 şi 40.427 lei pentru grădiniţa nr. 1, iar datoria de 37.106 de lei a grădiniţei nr. 2 va fi plătită din fondurile guvernamentale obţinute de Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Aceste sume se vor vira în curând în bugetul local. Totodată cei 128.000 de lei neutilizaţi din bugetul local, identificaţi de direcţia de finanţe în urma solicitării consiliului judeţean, vor putea fi alocaţi pentru plata cheltuielilor de încălzire ale Grupului Şcolar „Liviu Rebreanu” sau a Şcolii Generale „Geo Bogza”, decizia în acest sens fiind luată la nivel local. Preşedintele consiliului judeţean a mai adăugat că este necesară găsirea unei soluţii pentru acoperirea datoriilor locale de aproximativ 90.000 de lei.

Borboly Csaba a mai declarat că furnizorul SC Hargita Gaz SRL va renunţa la o parte a penalităţilor de întârziere, în valoare de 73.500 lei, astfel va trebui plătită numai suma de 25.000 de lei. Începând de luni în trei instituţii din patru va fi încălzire, în cursul acestei săptămâni specialiştii vor pregăti repornirea sistemului, iar prin comasarea claselor, se va soluţiona în mod temporar şi situaţia celei de-a patra instituţie. De asemenea s-a ajuns la o decizie despre faptul că furnizorul va efectua o analiză, în mod gratuit, privind eficacitatea, cheltuielile sistemului de încălzire din Bălan, iar dacă sumele  alocate se vor dovedi insuficiente, consiliul judeţean va aloca noi fonduri în acest scop la începutul anului viitor. S-a ajuns la o înţelegere şi cu viceprimarul Nistor Imre, membru PD-L, că va sprijini, împreună cu consilierii UDMR, deciziile luate în cadrul întâlnirii în faţa consiliului local.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774