S-a format o nouă echipă de salvare speologică

(0 Votări)77 vizualizări

Serviciulul Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, sâmbătă, 30 noiembrie la baza salvamont de la Lacu-Roșu a organizat ședința de înființare a echipei care va acționa în cazul prevenirii accidentelor petrecute în peșteri, dar și la eficientizarea intervențiilor de acest tip.

„În județul Harghita se găsesc numeroase peșteri, iar în ultima vreme s-a înmulțit numărul turiștilor care cutreieră acele locuri mai ascunse și mai periculoase ale acestor peșteri, astfel crește și posibilitatea de producere a accidentelor. Și anterior, în astfel de situații erau apelați salvamontiștii, însă din cauza dotărilor tehnice și pregătirii precare, activitățile de salvare reprezentau un pericol atât pentru salvatori, cât și pentru cei salvați. Această situație se dorește a fi depășită, în acest sens Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita are ca obiectiv instruirea unei echipe de salvare speologică, formată din 15 persoane special antrenate în acest sens”, a afirmat Fekete Örs, directorul serviciului.
În urma selecțiilor care au avut loc în vară, echipa s-a constituit și este gata să facă față noilor provocări. La dispoziția acesteia se află antrenori și trasee, cu ajutorul cărora în scurt timp echipa va reuși să-i însușească elementele de bază ale salvării speologice, astfel ca la începutul primăverii viitoare poate să fie pregătită pentru organizarea primei școli de salvare speologică.
La prezentarea de sâmbătă a fost prezent si consilierul județean Barti Tihamér care a urat echipei nou formate mult succes în activitatea întreprinsă și totodată și-a exprimat speranța că numărul cartografierilor, exercițiilor de antrenament va crește, la fel ca și numărul salvărilor.
După prezentarea echipei, a urmat deplasarea la peștera Péter bácsi unde a avut loc prezentarea unui exercițiu de antrenament al echipei de salvare speologică.


Miercurea-Ciuc, 2 decembrie 2013

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774