S-a extins Centrul de neuropsihiatrie de la Tulgheş

( Votări)67 vizualizări
În data de 26 noiembrie 2012 a avut loc predarea lucrărilor de renovare şi extindere întreprinse la Centrul de reabilitare şi recuperare neuropsihiatrică de la Tulgheş.  
 Lucrările de renovare au fost finanţate prin intermediul Programului Operativ Regional, axa 3.2, prin intermediul căruia s-a câştigat concursul de proiecte, acest program finanţând în întregime lucrările de renovare ale centrului, valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de 1.732.632,28 lei. În urma lucrărilor de extindere, numărul persoanelor care pot fi internate s-a mărit de la 33 la 50, mărindu-se de asemenea numărul personalului angajat.
La predarea lucrărilor au luat parte Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Vancu Marcel, primarul localităţii Tulgheş, Elekes Zoltán, directorul Direcţiei sociale şi de protecţie a copilului, Mik József, candidat pentru funcţia de deputat din partea UDMR, respectiv mai mulţi reprezentanţi ai consiliului judeţean. Elekes Zoltán a prezentat realizările întreprinse în cadrul proiectului şi a ţinut să mulţumească pentru sprijinul acordat în derularea acestui program consiliului judeţean. Acesta a mai spus că a fost mare nevoie de această investiţie, deoarece numărul persoanelor care se confruntă cu probleme neuropsihiatrice în judeţul nostru a crescut simţitor.
Borboly Csaba a afirmat că una dintre preocupările majore ale Consiliului Judeţean Harghita este dezvoltarea regiunii de nord a judeţului şi crearea de noi locuri de muncă. Acesta a mai spus că această investiţie este rezultatul bunei colaborări existente la nivel local, judeţean şi naţional. Primarul localităţii, Vancu Marcel, a ţinut să îşi exprime bucuria realizării acestei investiţii din bani europeni, creându-se cu acestă ocazie şi noi locuri de muncă pentru populaţia din regiune.
În urma lucrărilor s-a mansardat podul clădirii, s-a renovat structura acoperişului, s-a instalat o scară de incediu, s-au modernizat saloanele, s-a extins locul destinat activităţilor în aer liber, pe scurt, nivelul de îngrijire al bolnavilor s-a modificat în bine. Beneficiarii proiectului sunt adulţii din judeţul Harghita care se confruntă cu probleme psihice şi care din motive obiective nu pot rămâne în sânul familiilor lor.
 
Tulgheş, 26 noiembrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774