S-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita pe anul 2013

( Votări)62 vizualizări
La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita care a avut loc în data de 4 aprilie, dintre mulţimea proiectelor de hotărâri dezbătute, cel mai important punct a fost reprezentat de proiectul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului. 
 Prima parte a şedinţei a debutat cu un scurt program artistic, urmat de premierea şi evidenţierea acelor gospodari care au avut rezultate şi activităţi remarcabile în activitatea de creştere a animalelor şi agricultură. Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a ţinut să mulţumească Camerei Agricole a Consiliului Judeţean Harghita şi Asociaţiei de Dezvoltare Rurală, pentru implicarea şi susţinerea producătorilor agricoli şi antreprenorilor din acest domeniu. Printre antreprenorii şi gospodarii cu rezultate remarcabile, distincţii au primit: Dániel Tibor la categoria producţia şi prelucrarea laptelui, Mátéfi Zoltán la categoria creşterea ovinelor, Erőss Imre – creşterea vacilor de lapte, Mátéfi Domokos – creşterea vacilor de lapte şi a ovinelor, Domokos Árpád – creşterea vacilor de lapte, Deák Dénes – categoria tineri fermieri. La categoria cultura plantelor – Török Katalin, iar la categoria cultura plantelor şi mecanizare – Szőcs Béla.
Despre bugetul de venituri şi cheltuieli, preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba a ţinut să precizeze că acesta este mult mai mic decât în anii precedenţi, iar urmarea acestei micşorări este reducerea cheltuielilor pe toate planurile, va conduce inclusiv la reduceri de personal. Cât priveşte investiţiile, în acest domeniu nu se vor putea aloca fonduri pentru investiţii noi, prioritatea va fi reprezentată de finalizarea acelora aflate în curs de derulare. Totalul sumelor disponibile este de 156.250.270 lei, din care aproximativ 36 milioane lei sunt venituri proprii, sumele defalcate din TVA şi subvenţiile de la bugetul de stat însumează aproximativ 84 milioane lei, iar restul de bani provine din sume postaderare, subvenţii de la alte administraţii şi din excedentul anilor precedenţi. Mare parte din aceste venituri va fi acordată finanţării subunităţilor consiliului judeţean (aproximativ 40%), însă nu vor fi neglijate nici programele „Laptele şi cornul”, cheltuielile cu personalul neclerical şi proiectele UE. Cât priveşte reabilitarea drumurilor judeţene, aici s-au aprobat 5.957,00 mii lei.
Au fost supuse aprobării şi derularea programelor proprii ale consiliului judeţean, cu asociaţiile şi fundaţiile cu activitate de turism, finanţarea nerambursabilă a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, finanţarea nerambursabilă a porturilor populare, sprijinirea activităţii destinate familiilor, a asociaţiilor pompierilor voluntari, şi nu în ultimul rând al celor de tineret. Promovarea şi reprezentarea judeţului pe lângă instituţiile europene, programul Eurodyssee, dezvoltarea relaţiilor de înfrăţire cu judeţele şi regiunile din ţară, sprijinirea culturii şi vieţii sociale a rromilor, promovarea imaginii judeţului, se numără printre proiectele de hotărâre supuse aprobării.
 
Miercurea-Ciuc, 4 aprilie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774