Răspuns la scrisoarea deschisă a PMP

(0 Votări)162 vizualizări

Către,
Partidul Mișcarea Populară – Harghita

Stimată doamnă președinte Cristina Timariu,

Referitor la scrisoarea dumneavoastră prin care îmi semnalați starea drumului județean DJ127, vă pot comunica următoarele:

1. Sunt încântat de faptul că – în calitate de președinte al filialei județene al unui partid nou înființat – sunteți preocupată de starea infrastructurii drumurilor din județ.
2. Totodată sunt surprins de faptul atrageți atenția asupra unui drum care leagă două localități ale județului străbătute de drumuri naționale și europene, deci două localități care nu sunt izolate de lume – ce-i drept, distanța dintre Tulgheș și Ditrău ar fi mult mai mică prin Pasul Țengheler, decât mergând prin Pasul Creanga. S-au efectuat lucrări de asfaltare a porțiunii de drum care se află în interiorul localității Tulgheș, porțiune pe care se circulă mai intens de localnici, însă posibilitățile noastre financiare nu ne permit să asfaltăm lungimea de 33,8 km a DJ 127. Sunt surprins că nu pomeniți nimic de drumul județean DJ 174A care leagă Bilborul de restul lumii, drum pe care circulă zi de zi mulți concetățeni de-ai noștri, spre serviciu sau școală, pe când DJ127 ar avea un rol mai degrabă turistic.
Să nu uităm nici faptul că autostrada Târgu-Mureș – Iași ar urma să treacă prin zonă, fapt care ar fi benefic și localnicilor. Dacă sunteți într-adevăr îngrijorați în legătură cu  nivelul de trai al localnicilor din zona respectivă, vă îndemn să faceți lobby pentru ca realizarea acestei autostrăzi să fie prioritară pentru guvernele de azi, dar și celor viitoare.
3. Avem numeroase drumuri județene, lungimea lor însumând mai bine de 850 de km. Dintre acestea au fost reabilitați peste 500 km, prioritate având drumurile intens circulate de localnicii, iar pentru finalizarea lucrărilor pe toate drumurile județene am mai avea nevoie de o sumă mult peste resursele noastre. Deci trebuie să ne întindem doar cât ne permite plapuma.
4. Prin rândurile scrisorii  încercați să dați o tentă etnică stării drumului DJ127, insinuare pe care o resping categoric deoarece prioritățile de dezvoltare din județ nu au aspect etnic.
5. M-ați invitat să parcurgem împreună, pe bicicletă drumul DJ127. Vă asigur că străbat drumurile județului în lung și-n lat ori de câte ori este nevoie. Străbătând deseori DJ127 de fiecare dată sunt surprins și profund mâhnit de furtul din păduri, circulația camioanelor de mare tonaj care transportă materialul lemnos sustras din pădurile comunităților noastre care distruge drumul întreținut cu mari sacrificii din cauza situației financiare și a variațiilor climatice specifice zonei noastre de munte.
6. Situația financiară s-ar putea ameliora cu ajutorul fondurilor din bugetul central, fonduri care se pare că ocolesc județul nostru. În legătura cu  lipsa acestor fonduri ar fi trebuit să vă adresați tuturor partidelor care s-au perindat la guvernare, care – cu excepțiile de rigoare – nu prea au contribuit la dezvoltarea județului nostru, iar printre politicienii posibil vizați se numără și unii membrii marcanți ai partidului dumneavoastră.
7. Sigla partidului dumneavoastră este un frumos măr. Sper ca acest măr să nu simbolizeze în județul nostru mărul păcatului, iar problemele noastre comune să nu fie mărul discordiei.
Aştept cu nerăbdare din partea dumneavoastră interes față de aspecte menționate mai sus și sper ca acest mesaj să fie unul mobilizator!

Cu stimă,
Borboly Csaba,
președintele Consiliului Județean Harghita

Miercurea-Ciuc, 11 martie 2014

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774