Protejarea imaginii satului şi programul e-guvernare

( Votări)108 vizualizări
La şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita care a avut loc în data de 3 iunie 2013, pe ordinea de zi au fost incluse hotărâri care vizează implementarea sistemului e-guvernare şi care vizează implementarea proiectelor cu privire la sistemul informatic destinat gestiunii registrului agricol în format electronic, achiziţionarea serviciilor de dezvoltare şi implementarea soluţiilor software, dar şi gestionarea acestora. 
 În vederea implementării acestor proiecte s-a semnat un acord de parteneriat în care lider de proiect este consiliul judeţean, iar parteneri sunt consiliile locale din localităţile judeţului. Vicepreşedintele consiliului judeţean, Petres Sándor a menţionat faptul că s-a încercat ca în aceste proiecte să fie cooptate în calitatea de parteneri, localităţi din toate regiunile judeţului. Obiectul acestui parteneriat este de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia fiecărei părţi la cofinanţarea cheltuielilor totale, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente proiectului.
În legătură cu derularea proiectului „Ocrotirea şi conservarea imaginii satului harghitean”, iniţiatorii proiectului au menţionat faptul că programul urmăreşte protejarea şi păstrarea imaginii satului tradiţional, reglementarea modului de construire a clădirilor noi pentru a păstra atât identitatea locală, cât şi de a valorifica potenţialul turistic judeţean reprezentat de acestea. Principalul motiv pentru pornirea programului în anul 2009 era faptul că judeţul Harghita încă mai dispune de un „patrimoniu rural”, structurat pe mai multe nivele, şi anume: obiect de arhitectură, mod de viaţă şi de producţie, reţele de aşezări rurale şi, nu în ultimul rând, peisaj cultural – care merită şi trebuie ocrotit şi păstrat pentru generaţiile următoare. Păstrarea tradiţiei în arhitectura rurală presupune inventarierea şi cunoaşterea patrimoniului, obţinerea recunoaşterii acestuia şi punerea în valoare prin diverse modalităţi.
 
Miercurea-Ciuc, 3 iunie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774