Propuneri în legătură cu organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor

( Votări)83 vizualizări
La iniţiativa senatorului UDMR Tánczos Barna, în data de 15 mai 2013, a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Harghita o dezbatere a cărei temă a fost Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor şi pentru modificarea şi completarea Legii Fondului funciar nr. 18/1991. 
 La dezbatere au luat parte, în afară de iniţiator, Birtalan József, vicepreşedintele consiliului judeţean, Becze István, consilier judeţean, Haschi András, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Korodi Attila deputat şi un număr mare de persoane interesate (primari, viceprimari şi reprezentanţi ai composesoratelor).
Temele dezbătute au fost variate: s-a vorbit despre faptul că s-a introdus prin această ordonanţă folosirea termenului de pajişte şi despre faptul că prin acest termen se includ noţiunile de păşuni şi fâneţe, despre obligativitatea menţinerii suprafeţei totale ocupate cu pajişti, prevederile cu privire la scoaterea acestora definitiv sau temporar din circuitul agricol. S-a amintit şi despre faptul că până la data de 1 martie a fiecărui an, consiliile locale vor dispune cu privire la iniţierea procedurii de închiriere/cesionare a pajiştilor. Temele au stârnit interes în rândul participanţilor, iar propunerile făcute de aceştia au fost notate de senatorul Tánczos Barna care a ţinut să menţioneze că vor fi luate în considerare atunci când se vor face propuneri şi amendamente la actuala ordonanţă guvernamentală.
Becze István le-a spus celor prezenţi că este importantă implicarea şi colaborarea din partea consiliilor locale în demersurile marilor investiţii, de felul celei cu privire la construirea sistemului de pârtii şi alte investiţii care duc la crearea de locuri de muncă şi la prosperitatea zonei.
Haschi András a ţinut să precizeze, printre altele că toate composesoratele din judeţ au depus cereri de subvenţionare, fapt catalogat de directorul APIA ca fiind unul foarte îmbucurător.
Iniţiativa senatorului UDMR a fost foarte apreciată de către cei prezenţi, mai ales pentru că prin intermediul semnalărilor şi propunerilor făcute cu această ocazie, doleanţele şi nemulţumirile celor direct afectaţi din această parte a ţării, vor fi făcute cunoscute, prin vocea senatorului Tánczos Barna, la discuţiile care vor avea loc pe această temă în Parlamentul României.
 
Miercurea-Ciuc, 15 mai 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774