Promovarea ariilor naturale protejate din judeţul Harghita

(1 Votări)71 vizualizări
Zilele acestea s-a instalat la parterul din sediul Consiliului Judeţean Harghita un panou de informare interactivă şi publicitară care promovează ariile naturale protejate din judeţul Harghita. Frumuseţile naturale sunt prezentate în detaliu şi prin intermediul cataloagelor editate în trei limbi, a pliantelor, bannerelor, respectiv hărţilor, fotografiilor, filmelor scurte şi alte materiale informaţionale. 
 Panoul de informare a fost instalat la consiliul judeţean în urma finanţării obţinute în programul european intitulat „ECOURI în Turism: Echilibru şi Conservare pentru Ocrotirea Unicităţii în Rezervaţii şi Integrare în Turism”. Scopul programului este acela de dezvoltare a turismului din judeţul Harghita prin promovarea traseelor eco-turistice în diferite grupuri ţintă, respectiv creşterea numărului de turişti prin oferta bogată din regiune şi care promovează tradiţiile şi cunoaşterea culturii locale. În continuare se doreşte prelungirea sezonului turistic în regiune, se doreşte ca turiştii să stea cât mai multă vreme aici, iar prin atragerea vizitatorilor să crească veniturile locale, să se lărgească gama de produse turistice în judeţ, precum şi să se îmbunătăţească calitatea serviciilor turistice.
Printre ariile protejate din judeţul Harghita se numără: Muntele de sare de la Praid, Rezervaţia geologică de la Sâncrăieni, Lacul Raţ de la Mugeni, Dealul Melcului Corund, Vulcanii noroioşi de la Cristuru-Secuiesc, Peştera Şugău Suseni, Tinovul Luci Sâncrăieni, Mlaştina După Luncă Voşlăbeni, Poiana narciselor de la Vlăhiţa, Piemontul Nyires Joseni, Pietrele Roşii Tulgheş, Pârâul Dobreanului Bilbor, Mlaştina Budos Sântimbru, Scaunul Rotund Borsec, Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, Piatra Şoimilor Băile Tuşnad, Cheile Vârghişului şi peşterile din Chei Mereşti, Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoş, Popasul păsărilor de la Sânpaul, Cascada de apă termală Topliţa, Lacul Dracului Cârţa, Rezervaţia Lacul Iezer din Parcul Naţional Călimani. Mlaştina Nadas Tuşnadul Nou, Mlaştina Beneş Vrabia, Mlaştina Csemo Vrabia, Mlaştina Nyirkert Tuşnad şi Mlaştina Borsáros sunt cuprinse în zona de conservare a proiectului Natura 2000 – Ciucul de Jos.
Bugetul total al proiectului este de 782.278,31 lei, contribuţia proprie este de 37.905,79 lei şi reprezintă 3%. Printre atribuţiile programului se numără editarea de materiale de promovare sub formă de pliante şi materiale electronice care vor fi împărţite la târgurile naţionale şi regionale. De asemenea vor fi amplasate panouri de informare, se vor face şi administra pagini web. Mai multe informaţii cu privire la acest proiect pot fi consultate pe pagina de web http://greenharghita.ro/
 
Miercurea-Ciuc, 9 iulie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«ianuarie, 2025»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774