Proiecte turistice puse în aplicare la Peştera Súgó

( Votări)65 vizualizări
În cursul zilei de sâmbătă, 27 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, împreună cu consilierul judeţean Barti Tihamér, s-au aflat în vizită la Peştera Súgó. Aici, prin bani obţinuşi de la consiliul judeţean în urma mai multor proiecte, s-a reuşit de către Asociaţia Gyilkostó Adventure, amenajarea infrastructurii turistice, construirea unui traseu de tiroliană, amenajarea împrejurimilor peşterii şi achiziţionarea de echipament. 
 După spusele responsabilului de proiect Simon László, s-a reuşit amenajarea unui traseu de tiroliană care va contribui la antrenamentele desfăşurate în acţiunile de salvare în cazul accidentelor din peşteri. În urma câştigării unui alt proiect în colaborare cu Parcul Naţional Cheile Bicazului Hăşmaş, s-a reuşit amenajarea a cinci încăperi ale peşterii, trei dintre acestea amenajate pe verticală, respectiv două pe orizontală. Intrările în peşteră au fost încuiate şi au fost puse semne de avertizare. De asemenea, sprijin s-a primit şi din partea Asociaţiei de dezvoltare a comunităţilor din Harghita, din aceste fonduri organizându-se mai multe campanii de colectare a deşeurilor în valea pârâului Heveder.
Borboly Csaba i-a felicitat pe membrii asociaţiei pentru realizările obţinute prin intermediu proiectelor câştigate, ţinând să menţioneze că suma de bani oferită din partea Consiliului Judeţean Harghita, este doar o mică contribuţie, în comparaţie cu valoarea Peşterii Súgó şi a muncii întreprinse de către Asociaţia Gyilkostó Adventure. Toate acestea contribuie la atragerea turiştilor, a completat preşedintele consiliului judeţean, care i-a îndemnat pe copiii prezenţi în vizită la peşteră, să protejeze natura şi să devină voluntari.
„Dacă tinerii cresc în spiritul protejării valorilor existente pe pământul natal, pe viitor se vor simţi mult mai ataşaţi de acesta şi am încredere că vor rămâne acasă, sau dacă vor pleca pentru o vreme de aici, pe baza experienţelor acumulate, se vor întoarce acasă”, a spus Borboly Csaba care a completat că organizarea excursiilor pentru copii este foarte importantă, Consiliul Judeţean Harghita susţinând organizarea acestora în cadrul programului propriu, intitulat Să cutreierăm Ţinutul Secuiesc!, dar şi în cadrul altor programe.
Consilierul judeţean Barti Tihamér i-a felicitat de asemenea pe membrii asociaţiei pentru continuarea preocupărilor cu prezentarea pentru tineri a frumuseţilor Ţinutului Secuiesc, cu protejarea comorilor naturale şi totodată cu educaţia în scopul cinstirii acestor valori, precizând faptul că Consiliul Judeţean Harghita este partener în toate aceste demersuri.
Imediat după discurs, preşedintele consiliului judeţean şi consilierul judeţean au vizitat Peştera Súgó.
 
Miercurea-Ciuc, 27 octombrie 2012
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE