Produsul secuiesc are deja prestigiu

( Votări)40 vizualizări

Ţinutul Secuiesc este prezent şi în acest an la târgul internaţional IndAgra din Bucureşti

 

 „Produsele secuieşti fac faţă în orice situaţie”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, în data de 19 octombrie, în Bucureşti la standul Ţinutului Secuiesc, amplasat la târgul internaţional IndAgra. La evenimentul de cinci zile, în organizarea consiliilor judeţene Harghita, Covasna şi Mureş, în mod similar anului trecut, producătorii din Ţinutul Secuiesc s-au prezentat printr-un stand comun. IndAgra se organizează sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Romexpo din Bucureşti, între 19-23 octombrie.

„Bucureşti este mult mai aproape de Ţinutul Secuiesc, decât Budapesta, astfel pornind şi de la costurile mai reduse de transport, merită să ne uităm în această direcţie”, a declarat Borboly Csaba în ziua deschiderii oficiale a evenimentului. „Pe lângă profit şi posibilităţile de valorificare, prin standul Ţinutului Secuiesc putem prezenta locuitorilor din ţară realitatea, deoarece mulţi jurnalişti, politicieni afirmă doar lucruri rele despre această regiune, însă vizitatorii pot experimenta tocmai contrariul acestor informaţii”, a mai adăugat preşedintele consiliului judeţean, afirmând că încurajează producătorii din Ţinutul Secuiesc, că merită să se extindă spre Bucureşti, spre regiuni cu locuitori majoritari de etnie română, deoarece din experienţă poate declara că produsele secuieşti au prestigiu.

Standul constituit din şase standuri din lemn şi cinci corturi, cu prezenţa a 15 producători, a fost vizitat de Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,  Tánczos Barna, secretar de stat şi Demeter János, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna. În opinia lui Tánczos, târgul este o oportunitate excelentă pentru prezentarea produselor tradiţionale secuieşti, respectiv pentru dezvoltare pieţei de valorificare.

„Sunt convins că producătorii secuieşti îşi dezvoltă prin intermediul târgului IndAgra reţeaua de cunoştinţe. Deja se văd în acest sens rezultate, fiind în ce în ce mai mare interesul pentru produsele bio, târgurile lunare organizate de Consiliul Judeţean Harghita au deja tradiţie cu mulţi cumpărători care revin pentru a face cumpărăturile necesare pentru cămara lor”, a declarat secretarul de stat.

Ministrul Valeriu Tabără a considerat anul trecut că standul Ţinutului Secuiesc a fost cel mai bun, declarându-se mulţumit şi în acest an.

„Important este conţinutul: când bem o pălincă bună, este nesemnificativă limba în care este redactată eticheta. Important este conţinutul şi nu eticheta”, a accentuat ministrul la întrebarea formulată de un jurnalist în privinţa faptului că etichetele sunt şi în limba maghiară.

IndAgra a ajuns deja la cea de-a 16-a ediţie, standul Ţinutului Secuiesc fiind prezent deja pentru a doua oară. Producătorii secuieşti au oferit carne şi produse de carne, produse de apicultură, gemuri, siropuri, pâine de casă, muştar, colac secuiesc şi turtă dulce.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774